ηπατίτιδα β συμπτώματα | ομοιοπαθητικη ψευδαργυρος | κιρρωση ηπατος αντιμετωπιση

Ο λόξυγγας

Οι κρίσεις του λόξυγγα οφείλονται σε ερεθισμό του φρενικού νεύρου, ο οποίος προκαλεί ακούσιες συσπάσεις του διαφράγματος.

Ο λόξυγγας (λυγξ) αποτελεί μια συχνή και ενοχλητική εκδήλωση, που δεν διαρκεί συνήθως πάνω από λίγα λεπτά. Οι κρίσεις του λόξυγγα οφείλονται σε ερεθισμό του φρενικού νεύρου, ο οποίος προκαλεί ακούσιες συσπάσεις του διαφράγματος.

Κατ΄ αρχήν η εμφάνιση λόξυγγα στα βρέφη δεν χρειάζεται αντιμετώπιση. Ο λόξυγγας σε αυτήν την ηλικία είναι περισσότερο ενοχλητικός για τους γονείς, παρά για το ίδιο το παιδί. Για την αντιμετώπιση του λόξυγγα των ενηλίκων πρέπει:

  • να βάλουμε τον πάσχοντα να ηρεμήσει και να καθίσει κρατώντας για λίγα δευτερόλεπτα την αναπνοή του
  • του δίνουμε να πιει μεγάλες γουλιές νερό
  • εάν δεν υπάρχει αποτέλεσμα, τοποθετείστε μια χάρτινη (όχι πλαστική) σακούλα μπροστά στο πρόσωπό του και βάλτε τον πάσχοντα να πάρει μερικές αναπνοές μέσα σε αυτή.

Η συχνή εμφάνιση ανθεκτικού λόξυγγα σε μεγάλη ηλικία μπορεί να είναι ένδειξη συστηματικής πάθησης και χρειάζεται διερεύνηση στο νοσοκομείο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.