Υπάρχουν μύκητες και βακτήρια, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή διάφορων τροφίμων.
Οι μικροργανισμοί όταν μολύνουν τα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν δηλητηριάσεις με ήπια ή και θορυβώδη πολλές φορές συμπτώματα.
Οι μικροοργανισμοί περιλαμβάνουν τα βακτήρια τους ιούς και τους μύκητες, και συνδυάζονται με αρνητικές επιδράσεις στην υγεία μας. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα.
Υπάρχουν μύκητες και βακτήρια τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή διάφορων τροφίμων όπως το γιαούρτι, διάφορα τυριά και το ξύδι. Μάλιστα στη βιομηχανία γάλακτος, οι γαλακτοβάκιλοι αποτελούν βασικό συστατικό για το γιαούρτι.
Επίσης οτιδήποτε παράγεται με τη διαδικασία της ζύμωσης, όπως είναι το ψωμί, το κρασί και η μπύρα απαιτεί την παρουσία συγκεκριμένων μικροοργανισμών.
Διαβάστε επίσης
- Μεσογειακή διατροφή
- Ένα ποτηράκι για γερή καρδιά!
- Πρωϊνό. Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας
- Διατροφή και ημικρανία
- Μικρόβια και ιοί
Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Ειδικεύτηκα στην Παθολογία στο Νοσοκομείο “Ο Ευαγγελισμός”. Για περισσότερο από 15 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με την Πληροφορική και ειδικότερα με τις εφαρμογές Internet. Έχω ιδρύσει την Εταιρία MediSign (ανάπτυξη web εφαρμογών για το χώρο της Υγείας). Το Care είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της.