αντιβίωση για πυρετο | ποσα πλευρα εχουμε | αλλεργιες βοτανα | καταγμα ισχιου | ανεύρυσμα αορτής συμπτώματα

Ο μεσημεριανός υπνάκος


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα μπερδεμένα ωράρια, έχουν κάνει τον μεσημεριανό ύπνο μια πολυτέλεια των διακοπών. Πολλοί ίσως τον θεωρούν και άσκοπη σπατάλη χρόνου.

Οπως έχουν δείξει οι έρευνες, ένας ύπνος 40 λεπτών μεταξύ 2 με 4 το μεσημέρι, είναι κάτι που ξεκουράζει τον οργανισμό και αυξάνει την παραγωγικότητα του κατά 50%. Σε αντίθεση μάλιστα απ΄ότι πολλοί ίσως πιστεύουν, η ανάγκη αυτή δεν έχει να κάνει με το κλίμα της περιοχής που ζει κάποιος.

Οπως έχουν διαπιστώσει οι νευρολόγοι που ασχολούνται με την φυσιολογία του ύπνου, η αίσθηση της νύστας έχει άμεση σχέση με την θερμοκρασία του σώματος, η οποία μεταβάλλεται περιοδικά κατά την διάρκεια του 24ώρου. Οταν η θερμοκρασία πέφτει ο οργανισμός εκδηλώνει την ανάγκη του για ξεκούραση. Οι ώρες που παρατηρείται αυτή η πτώση είναι μεταξύ 2 με 4 το μεσημέρι και 11 το βράδυ με 7 το πρωί.

Μην νοιώθετε λοιπόν τύψεις αν ρίχνετε που και που έναν υπνάκο στα κλεφτά, το μεσημέρι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.