σταματημα ενοχλησεων από την 6η εβδομάδα | αισθησιακη γυναικα | υπόταση | kellogg's special k συστατικα

ΚΑΤΑΓΜΑ - ΕΞΑΡΘΡΗΜΑ MONTEGGIA


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι μικτή κάκωση που περιλαμβάνει κάταγμα του άνω τριτημορίου της ωλένης με εξάρθρημα της κεφαλής της κερκίδας.

Γενικά

Προκαλείται συνήθως μετά από πτώση πάνω στη παλάμη και βίαιο πρηνισμό του αντιβραχίου. Μπορεί να προκληθεί και μετά από άμεση πλήξη στην οπίσθια επιφάνεια του αντιβραχίου.

Διάγνωση

Η διάγνωση του κατάγματος της ωλένης γίνεται πάντοτε εύκολα, το εξάρθρημα όμως της κεφαλής της κερκίδας συχνά διαφεύγει της προσοχής. Γι’ αυτό σε κάθε κάταγμα στο άνω τριτημόριο της ωλένης με γωνίωση πρέπει να γίνει ακτινολογικός έλεγχος για εξάρθρημα της κεφαλής της κερκίδος.

Συνήθως το κάταγμα της ωλένης παρουσιάζει πρόσθια γωνίωση και το εξάρθρημα της κεφαλής της κερκίδας επίσης πρόσθια παρεκτόπιση. Το αντίθετο, δηλαδή οπίσθια γωνίωση του κατάγματος και οπίσθιο εξάρθρημα συμβαίνει πολύ πιο σπάνια.

Θεραπεία

Η ανατομική ανάταξη και σταθερή συγκράτηση του κατάγματος της ωλένης ανατάσσει σχεδόν κατά κανόνα το εξάρθρημα της κεφαλής της κερκίδας. Για το λόγο αυτό το κάταγμα-εξάρθρημα Μonteggia πρέπει να αντιμετωπίζεται χειρουργικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.