γιατι κλαιει μια γυναικα | αχίλλειο τενοντα | πεπτικες παθησεις | γυναικα πεσιμο σπασιμο λεκανη | φυματιωση

Έχω αναιμία. Να πάρω σίδηρο;


Ο σίδηρος είναι ένα ιχνοστοιχείο του οργανισμού που είναι πολύτιμο. Είναι σημαντικό σε μια σειρά βιολογικών λειτουργιών με κύρια την αιμοποίηση. Συχνά οι γυναίκες κυρίως έχουν ανάγκη πρόσληψης σιδήρου για να "διορθώσουν" την αναιμία τους.

Έχει, ωστόσο, δημιουργηθεί ένα μύθος σχετικά με το σίδηρο και την αναιμία. Δεν οφείλονται όλες οι αναιμίες σε έλλειψη σιδήρου. Ούτε βέβαια και διορθώνονται με την αλόγιστη χορήγησή του, χωρίς δηλαδή να υπάρχει διάγνωση σιδηροπενικής αναιμίας.

Η επιστημονική έρευνα δείχνει οτι η μεγάλη συγκέντρωση σιδήρου στο σώμα αυξάνει την πιθανότητα καρδιαγγειακού κινδύνου, δηλαδή εγκεφαλικών και εμφραγμάτων. Αυτό γίνεται λόγω του οτι ο σίδηρος προάγει την ενεργοποίηση οξειδωτικών ουσιών, οι οποίες με τη σειρά τους φθείρουν τα αγγεία, προάγοντας την αρτηριοσκλήρυνση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.