ακροαστικα συμπτωματα | ελκη γατας | ορμονικες εξετασεις για ακμη | μυκητας microsporum gypseum

Πυρετός στο νεογνό

Δεν τον παραμελούμε ποτέ.

Το μωρό ήρθε επιτέλους στο σπίτι. Ωστόσο, παρατηρείτε ότι είναι ζεστό. Στη θερμομέτρηση φαίνονται κάποια δέκατα.

Η φυσιολογική θερμοκρασία ενός νεογνού μπορεί να φθάσει τους 37,2-37,3 ο C στη μασχάλη. Ειδικά όταν το παιδί είναι βαριά ντυμένο και επικρατεί ζέστη (η φυσιολογική θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 24-25 βαθμούς), αυτά τα δεκατάκια είναι εντός των φυσιολογικών ορίων. Οταν παρατηρήσετε αυτά τα δέκατα, θα πρέπει να γδύσετε το παιδί, να του κάνετε ένα δροσερό μπανάκι και να το ενυδατώσετε. Φυσιολογικά η θερμοκρασία του θα επανέρθει στο φυσιολογικό.

Εάν όμως η θερμοκρασία υπερβεί τους 37,5 βαθμούς θα πρέπει να ενημέρωσετε άμεσα τον παιδίατρό σας. Ο πυρετός τις πρώτες ημέρες της ζωής, μπορεί να αποτελεί ένδειξη λοίμωξης και οποιαδήποτε λοίμωξη (ακόμη και η πιο απλή) μπορεί να έχει πολύ γρήγορη εξέλιξη και να γενικευθεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.