Λιποαναρρόφηση κοιλίας

Λιποαναρρόφηση κοιλίαςΗ κοιλιά αποτελεί την συχνότερη θέση στο ανθρώπινο σώμα που μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Οι σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχή έκβαση μιας λιποαναρρόφησης στην κοιλιά είναι το ποσό του λίπους, το ιστορικό απώλειας και λήψης βάρους,το ιστορικό των κυήσεων,και η ηλικία του ατόμου.

Προηγούμενη κύηση

Η κύηση έχει την τάση να χαλαρώνει τους κοιλιακούς μύς και να προβάλλει το κάτω μέρος της κοιλιάς σε σημαντικό βαθμό.Αυτό το περίγραμμα των μυών είναι και το επίπεδο του λίπους μετά την λιποαναρρόφηση.Αρκετές γυναίκες είναι ικανοποιημένες μετά από μια λιποαναρρόφηση στην κοιλιά έχοντας αποφύγει πολλές φορές την πλαστική κοιλίας.

Η προβολή σαν αγγλικό C

H τομή στο κάτω μέρος της κοιλιάς μετά από καισαρική ή υστεροκτομή
δημιουργεί πολλές φορές εναπόθεση τοπικού λίπους το οποίο διορθώνεται μόνο με λιποαναρρόφηση.

Κατανομή του λίπους στην κοιλιακή χώρα

Η κατανομή του λίπους είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα κρίνει την έκβαση της λιποαναρρόφησης στη περιοχή αυτή.Το λίπος λοιπόν αυτής της περιοχής βρίσκεται σε δυο επίπεδα.Το ένα είναι το επιφανειακό λίπος ,και το άλλο το εν τω βάθει.Το επιφανειακό λίπος βρίσκεται πάνω από τους μύς.Το βαθύ ή εν τω βάθει βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα ανάμεσα από τα έντερα.Πολλοί άνθρωποι έχουν περισσότερο βαθύ λίπος (εντερικό),και λιγότερο επιφανειακό.To υποδόριο ή επιφανειακό λίπος αφαιρείται με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης.Το λίπος που βρίσκεται εντός της κοιλίας (εν τω βάθει) δεν μπορεί να αφαιρεθεί με λιποαναρρόφηση.Το εντερικό λίπος μπορεί μόνο να ελαττωθεί με δίαιτα και άσκηση.Πολλοί ασθενείς έχουν περισσότερο επιφανειακό λίπος και μπορούν να δούν καλά αποτελέσματα μετά από λιποαναρρόφηση στην κοιλιά.

Επιτυχημένη λιποαναρρόφηση.

Ορίζεται σαν ο βαθμός ικανοποιήσης του ασθενούς μετά από την επέμβαση, αλλά τα αποτελέσματα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως είναι
1. Οι προσδοκίες του ασθενούς και
2. Η ένδειξη για το χειρουργείο.

Ηλικία

Η ηλικία δεν είναι καθοριστικός παράγοντας στην επιτυχή έκβαση της λιποαναρρόφησης.Βέβαια κάποια άτομα πάνω από 60 ετών πιθανόν με προβλήματα υγείας αποκλείονται από την επέμβαση.

Γυναίκες ασθενείς

Οι γυναίκες ασθενείς έχουν πιο μαλακό λίπος και ίνώδη στοιχεία απ’ότι οι άνδρες κάνοντας την λιποαναρρόφηση πιο απλή απ’ότι των ανδρών.

Το λίπος στο άνω μέρος της κοιλιάς

Συνήθως μας απασχολεί λιγότερο από το λίπος στο κάτω μέρος της κοιλιάς.Όμως εάν δεν αναρροφηθεί και ο πάσχων βάλει βάρος τότε μπορεί αυτό να συσσωρευθεί σ’εκείνο το σημείο.

Σε σχέση με την πλαστική κοιλίας

Αν ο ασθενής χρειάζεται πλαστική κοιλίας και λιποαναρρόφηση τότε θα πρέπει να προηγούμένως να γίνει λιποαναρρόφηση και μετά η πλαστική κοιλίας ή και αντίστροφα.

Μετά την επέμβαση

Συνήθως δεν απαιτείται κάποιο ειδικό παυσίπονο.Η αίσθηση του πόνου είναι όπως όταν κάποιος κουράζεται πολύ.Η ένταση του πόνου είναι όπως του ηλιακού εγκαύματος όταν αγγίζουμε το δέρμα.Κατά την βάδιση,ή το κάθισμα υπάρχει ήπια δυσφορίαΜετά την tumescent λιποαναρρόφηση δεν απαιτείται συνήθως παυσίπονο μια και το διάλυμα που ενίουμε πριν διαρκεί 18 ώρες.Η χρήση λεπτών κανουλλών συνοδεύεται από λιγότερη δυσφορία και πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Οίδημα

Μετά το χειρουργείο οι ασθενείς φορούν την ειδική ζώνη που βοηθά στην σταθεροποίηση της επέμβασης και στην διευκόλυνση της εξόδου των υγρών από την tumescent .Μετά από μερικές ημέρες άρχίζει να δημιουργείται ένα οίδημα που εμποδίζει τον χειρουργημένο να δει την διαφορά.Σιγά -σιγά αυτό υποχωρεί και αρχίζει να φαίνεται το αποτέλεσμα.

Δραστηριότητες και μπάνιο

Δεν υπάρχει περιορισμός στις δραστηριότητες μετά την λιποαναρρόφηση της κοιλιάς.Η γυμναστική επιτρέπεται μετά από 3-4 εβδομάδες.

Πόσο λίπος πρέπει να αφαιρείται

Δεν πρέπει να αφαιρείται μεγάλη ποσότητα λίπους από την κοιλιακή περιοχή,γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα, και πολλές φορές σε ζαρωμένο ή σκληρό στην αφή δέρμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση