Κερκιδικη αρτηρία | κροταφικη αρτηριτιδα | ακτινογραφια θωρακα | ασθματικη βροχιτιδα | ιωση αδεσποτη γατα

Η σκληρή πρωινή προπόνηση μειώνει την άμυνα του οργανισμούΟι επαγγελματίες αθλητές, που προπονούνται σκληρά τις πρωινές ώρες είναι περισσότερο ευάλωτοι σε λοιμώξεις, συγκριτικά με τους ασκούμενους που γυμνάζονται το απόγευμα. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπρούνελ, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Sports Medicine.

Η έντονη άσκηση μειώνει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στα βακτήρια και στους ιούς, καθιστώντας τον οργανισμό ευπαθή σε λοιμώξεις. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα επίπεδα των χημικών ουσιών που εκκρίνει ο οργανισμός διαφέρουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί παρουσιάζεται αύξηση της κορτιζόλης στο αίμα και μείωση της ορμόνης ΙgA, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην περίπτωση μάλιστα που ο ασκούμενος προπονείται κάτω από αντίξοες συνθήκες ή κατά τη διάρκεια ενός τραυματισμού, τότε η υγεία του επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο.

Εντούτοις οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η άσκηση, μέτριας έντασης, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά αντίθετα συμβάλλει στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ασκούμενου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.