καλυτερο σιροπι για βηχα | ponoskediatrofi | αιμάτωμα στη μύτη | σωμα ανθρωπου οργανα

Η ορμόνη της όρεξης δε λειτουργεί στους παχύσαρκουςΗ ghrelin, η ορμόνη της όρεξης, που πρόσφατα ανακάλυψαν οι επιστήμονες και της οποίας τα επίπεδα αυξάνονται πριν από ένα γεύμα και μειώνονται μετά το τέλος του γεύματος, φαίνεται ότι δε λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και στα παχύσαρκα άτομα, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων, που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Σύμφωνα με την έρευνα τα παχύσαρκα άτομα έχουν χαμηλότερα επίπεδα της ορμόνης ghrelin, από το μέσο όρο, σε κατάσταση πείνας, ενώ τα επίπεδα αυτά δε μεταβάλλονται ακόμα και μετά τα γεύματα.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 13 άτομα με χαμηλό σωματικό βάρος και 10 παχύσαρκα άτομα, τόσο σε κατάσταση πείνας όσο και μετά από γεύμα.

Εκτός από τα επίπεδα της ορμόνης ghrelin, οι επιστήμονες μέτρησαν και τα επίπεδα της λεπτίνης ή ορμόνη της παχυσαρκίας όπως την ονομάζουν, προκειμένου να διαπιστώσουν και τη σχέση των δύο αυτών ορμονών.

Σε κατάσταση πείνας τα άτομα με χαμηλό σωματικό βάρος είχαν σχεδόν διπλάσια επίπεδα της ορμόνης ghrelin, στο αίμα, σε σχέση με τα παχύσαρκα άτομα.

Μετά από γεύμα ενώ στα άτομα με χαμηλό σωματικό βάρος τα επίπεδα της ορμόνης ghrelin, στο αίμα, μειώνονταν κατά 40%, κάτι ανάλογο δεν παρατηρήθηκε στα παχύσαρκα άτομα.

Ετσι λοιπόν τα παχύσαρκα άτομα, στα οποία δε μεταβάλλονται τα επίπεδα της ορμόνης, πιθανόν να νιώθουν πείνα ακόμα και μετά από τα γεύματα και κατά συνέπεια να τρώνε πολύ περισσότερο. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η επίδραση της ορμόνης ghrelin, μπορεί να κάνει κάποια άτομα να καταναλώνουν περισσότερη τροφή, αυξημένη ακόμα και κατά το ένα τρίτο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.