περιαρθριτιδα ωμου | αιφνίδιος θάνατος | σκωληκοειδίτιδα | τενοντες κοιλιάς | νόσος crohn | 15χιλιοστα μαντοθ

Απομονώθηκε η ορμόνη της πείναςΒρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να απομονώσουν την ορμόνη της πείνας την οποία ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν στον αγώνα καταπολέμησης της παχυσαρκίας, καθώς υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την πρώτη ορμόνη που φαίνεται να αυξάνει την πρόσληψη τροφής στον άνθρωπο.

Σχεδιάζοντας λοιπόν ένα φάρμακο το οποίο θα αναστέλλει τη δράσης της ορμόνης της πείνας (Ghrelin), οι επιστήμονες από το Imperial College του Λονδίνου θα μπορέσουν ίσως να βοηθήσουν τους ανθρώπους που τρώνε πάρα πολύ.

Επιπλέον η χρήση της ίδιας της ορμόνης θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπεία για ασθενείς που δεν έχουν όρεξη για φαγητό, όπως για παράδειγμα ασθενείς με σοβαρές ασθένειες.

Σε πειράματα που έγιναν, οι εθελοντές στους οποίους δόθηκε μία δόση από την ορμόνη, αύξησαν την πρόσληψη των θερμίδων κατά 28%, περισσότερο σε σχέση με τους εθελοντές στους οποίους δόθηκε εικονικό φάρμακο (placebo).

Μία τέτοια αλλαγή στην ενεργειακή (θερμιδική) πρόσληψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραματική αύξηση του σωματικού βάρους. Για παράδειγμα εάν ένας άνδρας βάρους 75 κιλών αυξήσει την ενεργειακή πρόσληψη κατά 1%, σε μία περίοδο 10 ετών θα μπορούσε να αυξήσει το σωματικό του βάρος κατά 15 κιλά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.