εγκυμοσυνη και ουρικο οξυ | κηλη στο στομαχι | χοληστερινη αιματος | εχω φαγουρα στο σωμα μου | χάπι στησης

Η ορμόνη που ρυθμίζει την όρεξηΜία ορμόνη, η οποία ρυθμίζει την όρεξη, ανακαλύφθηκε από Βρετανούς επιστήμονες από το Imperial College του Λονδίνου, οι οποίοι παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο ετήσιο συνέδριο της Ενδοκρινολογικής εταιρίας στο Λονδίνο. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ορμόνη η οποία ρυθμίζει την πείνα, γεγονός που ανοίγει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας αλλά και ψυχογενών διαταραχών της θρέψης όπως η νευρική ανορεξία.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι η αυξητική ορμόνη ghrelin, σχετίζεται με το αίσθημα της πείνας. Η δράση αυτή της ορμόνης βρέθηκε αρχικά σε ποντίκια και στη συνέχεια δοκιμάστηκε και η δράση της σε ανθρώπους.

Στις αρχικές δοκιμές πήραν μέρος στην έρευνα 9 άτομα. Στα άτομα αυτά χορηγήθηκε αρχικά η ορμόνη ghrelin και την επόμενη ημέρα η ορμόνη saline. Και στις δύο ημέρες δόθηκε στους συμμετέχοντες ένα πιάτο φαγητό που αντιστοιχούσε σε 4 μερίδες φαγητού για ενήλικες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν 30% περισσότερο φαγητό την ημέρα που τους χορηγήθηκε ghrelin, ενώ δήλωσαν ότι ένιωθαν περισσότερο πεινασμένοι την ημέρα αυτή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.