έκτακτες καρδιακές συστολές | εκκολπώματα εντερου | αποβολη εμβρυου συμπτωματα | οστα του θωρακα | περιαρθριτιδα

Νικήστε το χρόνιο άγχος με την άσκησηΤα άτομα, τα οποία πάσχουν από χρόνιο άγχος, μπορούν να αισθανθούν καλύτερα, άμα κατά τη διάρκεια που βιώνουν στρεσογόνες καταστάσεις ασχοληθούν συστηματικά με την άσκηση. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, οι οποίοι παρουσίασαν την έρευνα τους στο ετήσιο συνέδριο του American Psychological Society στην Νέα Ορλεάνη.

Στην παραπάνω έρευνα συμμετείχαν 118 φοιτητές, οι οποίοι έδιναν τελικές εξετάσεις στα μαθήματα του έτους. Τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, μέσω του οποίου οι επιστήμονες θα εκτιμούσαν το μέγεθος του άγχους που ένιωθαν, τα πιθανά συμπτώματα κατάθλιψης που παρουσίαζαν και την συχνότητα που γυμνάζονταν τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η άσκηση συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους, κυρίως στα άτομα που έχουν μόνιμες ανησυχίες, ενώ η προπόνηση δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά, αλλά ούτε και θετικά την συμπεριφορά των ατόμων που αγχώνονται περιστασιακά. Το χρόνιο άγχος είναι μια κατάσταση, κατά την οποία το άτομο βιώνει συναισθήματα φόβου και ανησυχίας, σε όλους τους τομείς της ζωής του για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τα άτομα που βιώνουν μόνιμο άγχος παρουσιάζουν συχνά κινητική ανησυχία, εύκολη κόπωση, δυσκολία στη συγκέντρωση, ευερεθιστικότητα, μυϊκή ένταση και αναστάτωση στον ύπνο, συμπτώματα τα οποία τους δυσκολεύουν στην διεκπεραίωση των καθημερινών τους δραστηριοτήτων και που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική τους υγεία.

Μπορεί να μην ακόμα ξεκάθαροι οι τρόποι με τους οποίους επιδρά η άσκηση στην καταπολέμηση του άγχους, όμως οι επιστήμονες πρόκειται στο μέλλον να ασχοληθούν εκτενέστερα με το θέμα για να δώσουν πιο σαφείς απαντήσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.