Νέα αποτελεσματική αντιρυτιδική ουσία

Αποτελέσματα δύο ερευνών που παρουσιάστηκαν στο 20ο Παγκόσμιο συνέδριο Δερματολογίας, υποστηρίζουν ότι η ουσία palmitoyl pentapeptide (Pal-KTTKS) είναι εξίσου αποτελεσματική με τη ρετινόλη στην αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, χωρίς μάλιστα να έχει παρενέργειες.

Στην πρώτη έρευνα επιστήμονες από την εταιρία Sederma SA στο Παρίσι, μελέτησαν τη δράση της ουσίας palmitoyl pentapeptide σε 16 γυναίκες με φωτογήρανση, για μία περίοδο 4 μηνών και τη σύγκριναν με τη δράση της ρετινόλης.

Η δράση της ουσίας palmitoyl pentapeptide αποδείχθηκε ότι είναι κατά 1,5 φορά πιο γρήγορη από τη ρετινόλη, στην αντιμετώπιση των ρυτίδων του δέρματος και χωρίς μάλιστα να προκαλεί τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις που συχνά σχετίζονται με την αντιρυτιδική θεραπεία με ρετινόλη.

Στη δεύτερη έρευνα, επιστήμονες από το νοσοκομείο Mondor στο Παρίσι μελέτησαν την επίδραση της ουσίας palmitoyl pentapeptide στη δομή της ελαστίνης και του κολλαγόνου σε 49 γυναίκες με φωτογήρανση.

Κατά την τετράμηνη έρευνα οι επιστήμονες παρατήρησαν σημαντική βελτίωση στον όγκο και το βάθος των ρυτίδων, ενώ η ουσία palmitoyl pentapeptide ενίσχυσε την παραγωγή και βελτίωσε τη δομή τόσο του κολλαγόνου, όσο και της ελαστίνης.

Η ουσία palmitoyl pentapeptide είναι ένα λιποφιλικό τροποποιημένο πεπτίδιο, το οποίου η αντιρυτιδική δράση εξετάζεται ευρέως τόσο από την εταιρία Sederma, όσο και από την εταιρία Procter & Gamble Company.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση