βοτανα κατα της καταθλιψης | ινσουλινωμα | πονος στα ματια απο οξυγονοκολληση | θηλασμος σημασια

Νέα αποτελεσματική αντιρυτιδική ουσίαΑποτελέσματα δύο ερευνών που παρουσιάστηκαν στο 20ο Παγκόσμιο συνέδριο Δερματολογίας, υποστηρίζουν ότι η ουσία palmitoyl pentapeptide (Pal-KTTKS) είναι εξίσου αποτελεσματική με τη ρετινόλη στην αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, χωρίς μάλιστα να έχει παρενέργειες.

Στην πρώτη έρευνα επιστήμονες από την εταιρία Sederma SA στο Παρίσι, μελέτησαν τη δράση της ουσίας palmitoyl pentapeptide σε 16 γυναίκες με φωτογήρανση, για μία περίοδο 4 μηνών και τη σύγκριναν με τη δράση της ρετινόλης.

Η δράση της ουσίας palmitoyl pentapeptide αποδείχθηκε ότι είναι κατά 1,5 φορά πιο γρήγορη από τη ρετινόλη, στην αντιμετώπιση των ρυτίδων του δέρματος και χωρίς μάλιστα να προκαλεί τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις που συχνά σχετίζονται με την αντιρυτιδική θεραπεία με ρετινόλη.

Στη δεύτερη έρευνα, επιστήμονες από το νοσοκομείο Mondor στο Παρίσι μελέτησαν την επίδραση της ουσίας palmitoyl pentapeptide στη δομή της ελαστίνης και του κολλαγόνου σε 49 γυναίκες με φωτογήρανση.

Κατά την τετράμηνη έρευνα οι επιστήμονες παρατήρησαν σημαντική βελτίωση στον όγκο και το βάθος των ρυτίδων, ενώ η ουσία palmitoyl pentapeptide ενίσχυσε την παραγωγή και βελτίωσε τη δομή τόσο του κολλαγόνου, όσο και της ελαστίνης.

Η ουσία palmitoyl pentapeptide είναι ένα λιποφιλικό τροποποιημένο πεπτίδιο, το οποίου η αντιρυτιδική δράση εξετάζεται ευρέως τόσο από την εταιρία Sederma, όσο και από την εταιρία Procter & Gamble Company.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.