τραυματισμος στα χειλη | τι ειναι ακροαστικα | αριστερή κοιλια μεγαλη η γιατρεια | τκε φυσιολογικες τιμες

Φαρμακευτική ουσία προλαμβάνει την εμφάνιση του νεανικού διαβήτηΕνθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών ενός φαρμακευτικού σκευάσματος, το οποίο έχει την ικανότητα να παρεμβαίνει στους μηχανισμούς, που ευθύνονται για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι (νεανικός διαβήτης), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό New England Journal of Medicine.

Η μορφή αυτή του διαβήτη παρουσιάζεται όταν κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού επιτίθενται στα κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη και τα καταστρέφουν, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην μπορεί να παράγει αυτήν ορμόνη, που είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Τα άτομα που εμφανίζουν αυτή την πάθηση είναι υποχρεωμένα να κάνουν καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης γι' αυτό και η μορφή αυτή ονομάζεται και ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης.

Το νέο φαρμακευτικό σκεύασμα αναστέλλει την καταστροφική δράση των κυττάρων του ανοσοποιητικού και επιπλέον δεν εμφανίζει σημαντικές παρενέργειες, όπως ανάλογα φάρμακα που είχαν δοκιμαστεί κατά το παρελθόν. Οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε παρουσίασαν ελάχιστη έως καμία ελάττωση της ικανότητας των κυττάρων του παγκρέατός τους να εκκρίνουν ινσουλίνη.

Αν και το δείγμα των ασθενών είναι μικρό και απαιτούνται κλινικές δοκιμές ευρύτερης κλίμακας, υπάρχει ελπίδα ότι οι επιπτώσεις του διαβήτη τύπου Ι στην υγεία εκατομμυρίων ασθενών σε όλο τον κόσμο να περιοριστούν σημαντικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.