Φαρμακευτική ουσία προλαμβάνει την εμφάνιση του νεανικού διαβήτη

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών ενός φαρμακευτικού σκευάσματος, το οποίο έχει την ικανότητα να παρεμβαίνει στους μηχανισμούς, που ευθύνονται για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι (νεανικός διαβήτης), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό New England Journal of Medicine.

Η μορφή αυτή του διαβήτη παρουσιάζεται όταν κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού επιτίθενται στα κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη και τα καταστρέφουν, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην μπορεί να παράγει αυτήν ορμόνη, που είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Τα άτομα που εμφανίζουν αυτή την πάθηση είναι υποχρεωμένα να κάνουν καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης γι’ αυτό και η μορφή αυτή ονομάζεται και ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης.

Το νέο φαρμακευτικό σκεύασμα αναστέλλει την καταστροφική δράση των κυττάρων του ανοσοποιητικού και επιπλέον δεν εμφανίζει σημαντικές παρενέργειες, όπως ανάλογα φάρμακα που είχαν δοκιμαστεί κατά το παρελθόν. Οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε παρουσίασαν ελάχιστη έως καμία ελάττωση της ικανότητας των κυττάρων του παγκρέατός τους να εκκρίνουν ινσουλίνη.

Αν και το δείγμα των ασθενών είναι μικρό και απαιτούνται κλινικές δοκιμές ευρύτερης κλίμακας, υπάρχει ελπίδα ότι οι επιπτώσεις του διαβήτη τύπου Ι στην υγεία εκατομμυρίων ασθενών σε όλο τον κόσμο να περιοριστούν σημαντικά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση