ρήξη μήτρας | ψυχικός συνειρμός | embolio bcg | ηπατική εγκεφαλοπάθεια | ασκήσεις για επικονδυλίτιδα αγκώνα

Οι γιατροί προειδοποιούν για τα νέα αλκοολούχα ποτάΤα αλκοολούχα ποτά νέου τύπου τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά τα τελευταία χρόνια προωθούν την υπερκατανάλωση αλκοόλ στους έφηβους και τους νέους, σύμφωνα με ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρίας.

Πρόκειται για τα νέα αλκοολούχα ποτά σε μπουκάλι τα οποία έχουν συνήθως φρουτώδεις γεύσεις και περιέχουν βότκα, τζιν ή ρούμι. Οι συσκευασίες τους και ο τρόπος που προωθούνται ενθαρρύνουν την κατανάλωση αλκοόλ σε έφηβους και νέους, τονίζουν οι επιστήμονες.

Ομως επειδή είναι μάλλον αδύνατο να αποσυρθούν από την αγορά τέτοιου είδους προϊόντα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά μηνύματα για το πόσο αλκοόλ περιέχουν τα ποτά αυτά.

Και ενώ η διαφήμισή τους δεν απευθύνεται άμεσα σε έφηβους, οι συσκευασίες τους, καθώς και το ό,τι περιέχουν γεύσεις φρούτων φαίνεται να κερδίζει έδαφος έναντι της κατανάλωσης απλών αναψυκτικών στους έφηβους.

Ο Δρ. Steve Hajioff, γιατρός δημόσιας υγείας από το Λονδίνο, τόνισε ότι οι νέοι καταναλώνουν πολλά τέτοια αλκοολούχα ποτά, καθώς δεν υπάρχουν πουθενά προειδοποιητικά μηνύματα για την περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.