Οι γιατροί προειδοποιούν για τα νέα αλκοολούχα ποτά

Τα αλκοολούχα ποτά νέου τύπου τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά τα τελευταία χρόνια προωθούν την υπερκατανάλωση αλκοόλ στους έφηβους και τους νέους, σύμφωνα με ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρίας.

Πρόκειται για τα νέα αλκοολούχα ποτά σε μπουκάλι τα οποία έχουν συνήθως φρουτώδεις γεύσεις και περιέχουν βότκα, τζιν ή ρούμι. Οι συσκευασίες τους και ο τρόπος που προωθούνται ενθαρρύνουν την κατανάλωση αλκοόλ σε έφηβους και νέους, τονίζουν οι επιστήμονες.

Ομως επειδή είναι μάλλον αδύνατο να αποσυρθούν από την αγορά τέτοιου είδους προϊόντα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά μηνύματα για το πόσο αλκοόλ περιέχουν τα ποτά αυτά.

Και ενώ η διαφήμισή τους δεν απευθύνεται άμεσα σε έφηβους, οι συσκευασίες τους, καθώς και το ό,τι περιέχουν γεύσεις φρούτων φαίνεται να κερδίζει έδαφος έναντι της κατανάλωσης απλών αναψυκτικών στους έφηβους.

Ο Δρ. Steve Hajioff, γιατρός δημόσιας υγείας από το Λονδίνο, τόνισε ότι οι νέοι καταναλώνουν πολλά τέτοια αλκοολούχα ποτά, καθώς δεν υπάρχουν πουθενά προειδοποιητικά μηνύματα για την περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση