Ο Ι.Σ.Α., ο Ι.Σ.Π. και οι γιατροί του Ι.Κ.Α. από κοινού σε απεργιακή κινητοποίηση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΑ, 10/12/2003

Ο Ι.Σ.Α., ο Ι.Σ.Π. και οι γιατροί του Ι.Κ.Α. από κοινού κατέρχονται σε απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 12/12/2003. Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά ανεξαρτήτως εργασιακού χώρου και με αιτήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των προβλημάτων του ιατρικού κόσμου.
Ο εμπαιγμός και η καθημερινή απαξίωση των λειτουργών της υγείας και η συνεχής εξαθλίωση του ιατρικού λειτουργήματος, αποτέλεσμα μιας αντιϊατρικής πολιτικής που επί χρόνια ακολουθείται, έχει φέρει σε απόγνωση το σύνολο του ιατρικού κόσμου.
Δύο πρόσφατα σχέδια νόμου που αφορούν την υγεία συζητήθηκαν σε διάφορα επίπεδα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, χωρίς να δοθούν λύσεις σε κανένα από τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν το σύστημα υγείας και τον ιατρικό κόσμο.
Ένα σύνολο προτάσεων που υπέβαλαν οι ιατρικοί σύλλογοι και οι λοιποί φορείς των γιατρών, κυριολεκτικά πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων.
Δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν, δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν από την επίσημη πολιτεία και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Ασφαλιστικοί οργανισμοί συνάπτουν ατομικές συμβάσεις με γιατρούς, αγνοώντας το θεσμικό ρόλο των ιατρικών συλλόγων, μέσα από διάτρητες και παράνομες διαδικασίες που θέτουν ευθέως σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.
Οι Νοσοκομειακοί γιατροί οδηγούνται σε βιολογική εξόντωση, με εξαντλητικά ωράρια και μισθούς που τους κατατάσσουν στους παρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γύρω από τον Ελεύθερο επαγγελματία γιατρό, έχει στηθεί ένα παιχνίδι σφαγής που δεν έχει προηγούμενο. Τον ευτελίζουν αποτιμώντας την προσφορά του με 4,93 € την επίσκεψη. Τον κατατάσσουν σε πολίτη δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, μη αναγνωρίζοντας την υπογραφή του. Διαρκώς περικόπτουν την επαγγελματική του ύλη και τον απομυζούν με τη φορομπηχτική τους πολιτική. Καμιά απολύτως μέριμνα ή προοπτική διαφαίνεται για τη σύνδεσή του με το Σ.Υ.
Οι Ταμειακοί γιατροί που σηκώνουν όλο το βάρος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ασφαλισμένων, αμείβονται με μισθούς πείνας και αντιμισθίες της ντροπής.
Οι γιατροί του ΙΚΑ, κυριολεκτικά βρίσκονται μέσα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Εργάζονται 15 και 20 χρόνια με τις εργασιακές τους σχέσεις στον αέρα. Υπηρετούν το μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας και τους έχει ανασφάλιστους.
Αυτό και αν δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.
Κυβέρνηση και Διοίκηση του Ι.ΚΑ. υπεκφεύγουν και αρνούνται να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και τις δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τους γιατρούς.
Η ιατρική ανεργία καλπάζει, με το ταμείο ανεργίας να έχει καταστεί μονόδρομος για τους νέους γιατρούς, την ώρα που η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα.
Ο ιατρικός πληθωρισμός έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, με προεκτάσεις που αποτελούν βόμβα στα θεμέλια του παραπαίοντος Σ.Υ. και αυτί δεν ιδρώνει.
Ο Έλληνας πολίτης δοκιμάζεται στις ουρές και τις λίστες και εξαναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη από την ίδια την πολιτεία που θεσμοθέτησε τα απογευματινά ιατρεία και όχι μόνον.
Η αύξηση των δαπανών για την υγεία, παραμένει άπιαστο όνειρο.
Τα πολυδιαφημισμένα και πανάκριβα στη λειτουργία τους Π.Ε.Σ.Υ., καθώς και η περίφημη αποκέντρωση των υπηρεσιών υγείας, έχουν βαλτώσει.
Την ίδια ώρα που ο κατάλογος των προβλημάτων δεν έχει τελειωμό, οι αβανταδόροι της εξουσίας και τα διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα, επιχειρούν να ρίξουν σκιές υποψίας κατά των γιατρών, με σκοπό να αμαυρώσουν το κύρος του Έλληνα γιατρού.
Κάνοντας σημαία μεμονωμένες περιπτώσεις επίορκων γιατρών, έχει στηθεί ένα γαϊτανάκι παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με στόχο να γίνουν οι Έλληνες γιατροί το μαύρο πρόβατο που θα του φορτώσουν τα λάθη, τις ευθύνες και τις παραλήψεις της επίσημης πολιτείας στον τομέα της υγείας.
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την αναντίρρητη αλήθεια, ότι το ιατρικό σώμα βρίσκεται σε διωγμό.
Πληροφορούμε την κυβέρνηση και τους συμπολίτες μας, ότι τα περιθώρια ανοχής και αντοχής του ιατρικού κόσμου έχουν εξαντληθεί προ πολλού.
Λαός και γιατρός, έχουν χορτάσει από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
• Όταν ο πολίτης καθημερινά διαπιστώνει την ανεπάρκεια των υπηρεσιών υγείας.
• Όταν οι λειτουργοί και ο κόσμος της υγείας βιώνει τη συνεχή του απαξίωση.
• Όταν οι εμπνευστές του Ε.Σ.Υ. ομολογούν ότι δεν μεγάλωσε γιατί ποτέ δεν γεννήθηκε.
Τι χρεία έχουμε άλλων μαρτύρων;
Με την Πανιατρική αυτή απεργία μας, καλούμε τους Έλληνες πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους.
Η ΥΓΕΙΑ ΝΟΣΕΙ
Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ
Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ
Ήρθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΟΧΙ στον εμπαιγμό και την υποκρισία.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
1. Αύξηση των δαπανών για την υγεία.
2. Ε.Σ.Υ. που να υπηρετεί τον πολίτη.
3. Προώθηση νομοθετικού πλαισίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία.
4. Τη θεσμοθέτηση της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων μεταξύ Ασφαλιστικών Ταμείων και των επίσημων συνδικαλιστικών φορέων των γιατρών.
5. ’μεση αναπροσαρμογή των ιατρικών αμοιβών και πράξεων, που παραμένουν καθηλωμένες σε εξευτελιστικά επίπεδα από 12ετίας, στα επίπεδα των απογευματινών ιατρείων των Νοσοκομείων.
6. Ανάλογη νομοθετική ρύθμιση με αυτή των Φαρμακοποιών, για αποπληρωμή των οφειλομένων από το Δημόσιο, στους συμβεβλημένους με αυτό γιατρούς, εντός διμήνου.
7. Εφαρμογή του νόμου για την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής.
8. Συλλογικές συμβάσεις στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας.
9. Αξιοπρεπές ιατρικό μισθολόγιο. Ασφαλή προγράμματα εφημεριών για τα Νοσοκομεία. Όχι βιολογική εξόντωση των γιατρών. Να γίνει βαθμός ο τίτλος του Αναπληρωτή Δ/ντή.
10. ’μεση νομοθετική ρύθμιση των συμφωνηθέντων μεταξύ Κυβέρνησης, Διοίκησης του Ι.Κ.Α. και εκπροσώπων των γιατρών του Ι.Κ.Α.
11. Θεσμοθέτηση μέτρων για τον υπερπληθωρισμό των γιατρών και την ιατρική ανεργία.
12. Λήψη μέτρων για την ανισοκατανομή του ιατρικού δυναμικού, την υπερεξειδίκευση και την ουσιαστική ενίσχυση των ειδικοτήτων Γενικής Ιατρικής, Ιατρικής της Εργασίας και Κοινωνικής Ιατρικής.

Ο Ι.Σ.Α., ο Ι.Σ.Π. και οι γιατροί του Ι.Κ.Α. καλούν την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα, ειδάλλως θα φέρει την ευθύνη της κατάρρευσης και του χάους, μιας υγείας που δεινοπαθεί.

ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-12-2003
ΩΡΑ 7:30μ.μ.
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HOLIDAY INN

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση