Απεργούν γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Τετάρτη 24 Ιουλίου

Απεργούν γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) στα Νοσοκομεία την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013. Έτσι, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 24 Ιουλίου τα δημόσια Νοσοκομεία τα Κέντρα Υγείας το ΕΚΑΒ και οι δομές της Πρόνοιας.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας τονίζει, μεταξύ άλλων: «οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη πως οι πρόσφατες τροποποιήσεις οργανισμών στα Νοσοκομεία της χώρας κατήργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις, συμπεραίνουμε πως οι κατ΄ όνομα διαθεσιμότητες αποτελούν στην ουσία απολύσεις.

Αποφασίσαμε λοιπόν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου να κηρύξουμε από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ απεργία την Τετάρτη 24 Ιουλίου για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας, τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ».

Αναλυτικά εδώ.

Η Πανελλήνια Οµοσπονδία Εργαζοµένων στα ∆ηµόσια Νοσοκοµεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι «οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις Νοσοκοµείων, οι καταργήσεις 770 µονάδων, τµηµάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισµοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε οτι θα πρέπει να ξανασκεφτούν την απεργία, γιατί «θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο χωρίς κανένα λόγο».

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση