Γιατροί και υγιείς τρόποι διαβίωσης

Η εγκατάλειψη των παλιών ανθυγιεινών συνηθειών και η υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ζωής, με σωστή διατροφή και έντονη άσκηση, δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως με λίγη περισσότερη προσπάθεια εκ μέρους των γιατρών μπορεί να γίνει εφικτό! Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό Preventive Medicine.

Οι γιατροί μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των συνηθειών, αφού αποτελούν τα πιο έμπιστα άτομα των ασθενών και ο λόγος τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για αυτούς. Οι σωστές διατροφικές επιλογές, η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, η αποχή από το τσιγάρο και το αλκοόλ καθώς και άλλες στάσεις ζωής συμβάλλουν σε έναν πιο ποιοτικό τρόπο ζωής, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Οι περισσότεροι ασθενείς φαίνεται να ακολουθούν ευκολότερα τις οδηγίες που τους δίνει ο γιατρός τους, αγνοώντας συχνά συμβουλές από πρόσωπα του συγγενικού τους ή του κοινωνικού τους περιβάλλοντος. Η δύναμη της επιρροής που έχουν οι περισσότεροι γιατροί πρέπει να χρησιμοποιηθεί με καλό σκοπό, προκειμένου οι ασθενείς να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Για να αναπτυχθεί όμως αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στο γιατρό και στον ασθενή απαιτείται τακτική επικοινωνία και συχνή επαφή μεταξύ τους. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η μελλοντική υγεία του κάθε ατόμου εξαρτάται πολύ από τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ίδιος την ζωή και από τις επιλογές του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση