απονευρωση | γιατί μπορεί να λειπει ενα οστο απο τον κοκκυγγα; | αδυνατη μητρα | μαλαξη με δονητες

Γιατροί και υγιείς τρόποι διαβίωσηςΗ εγκατάλειψη των παλιών ανθυγιεινών συνηθειών και η υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ζωής, με σωστή διατροφή και έντονη άσκηση, δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως με λίγη περισσότερη προσπάθεια εκ μέρους των γιατρών μπορεί να γίνει εφικτό! Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό Preventive Medicine.

Οι γιατροί μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των συνηθειών, αφού αποτελούν τα πιο έμπιστα άτομα των ασθενών και ο λόγος τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για αυτούς. Οι σωστές διατροφικές επιλογές, η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, η αποχή από το τσιγάρο και το αλκοόλ καθώς και άλλες στάσεις ζωής συμβάλλουν σε έναν πιο ποιοτικό τρόπο ζωής, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Οι περισσότεροι ασθενείς φαίνεται να ακολουθούν ευκολότερα τις οδηγίες που τους δίνει ο γιατρός τους, αγνοώντας συχνά συμβουλές από πρόσωπα του συγγενικού τους ή του κοινωνικού τους περιβάλλοντος. Η δύναμη της επιρροής που έχουν οι περισσότεροι γιατροί πρέπει να χρησιμοποιηθεί με καλό σκοπό, προκειμένου οι ασθενείς να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Για να αναπτυχθεί όμως αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στο γιατρό και στον ασθενή απαιτείται τακτική επικοινωνία και συχνή επαφή μεταξύ τους. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η μελλοντική υγεία του κάθε ατόμου εξαρτάται πολύ από τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ίδιος την ζωή και από τις επιλογές του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.