Ελληνική κουζίνα και σεξ για υγεία και μακροζωία

Eλληνική κουζίνα και άφθονο σεξ μας βοηθούν να εξασφαλίσουμε πολλά χρόνια και υγεία, απομακρύνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιοπαθειών, σύμφωνα με τον καθηγητή Walter Willett, από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Φαίνεται ότι με πολλούς τρόπους, η ελληνική διατροφή αποτελεί τον καλύτερο τρόπο διατροφής, καθώς περιέχει άφθονα φρούτα και λαχανικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ το ελαιόλαδο αντικαθιστά πλήρως τα ζωικά λίπη. Αποτελεί τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από καρκίνους διαφόρων εντοπίσεων, τόνισε ο καθηγητής.

Αντίθετα η διατροφή που ακολουθείται στη βόρεια Ευρώπη είναι σαν ωρολογιακή βόμβα και μάλλον αποτελεί τη χειρότερη διατροφή που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, και δυστυχώς είναι ο τύπος διατροφής που έχει υιοθετηθεί στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο κ. Willett.

O κ. Willett τόνισε το πόσο σημαντική είναι η φυσική δραστηριότητα υπενθυμίζοντας ότι το σεξ, το ασφαλές σεξ, αποτελεί πολύ θετική μορφή σωματικής δραστηριότητας.

Το υπερβάλλον βάρος είναι εξίσου επικίνδυνο με το κάπνισμα τόνισε ο κ. Willett, ειδικά για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, των νεφρών, αλλά και του μαστού στις μετεμμηνοπαυισιακές γυναίκες.

Και επειδή η αύξηση του βάρους, με το πέρασμα του χρόνου, είναι αναπόφευκτη ακόμα και αν προσλαμβάνουμε τις ίδιες θερμίδες, η καλύτερη απάντηση είναι η αύξηση της σωματικής άσκησης, καθώς περνούν τα χρόνια, η οποία συντελεί στη διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση