προπονηση με αντιστασεις | cmv εγκυμοσυνη | τενς | βηματοδοτης | μεσοκοιλιακη επικοινωνια συμπτωματα

Οριστικά ελληνική η φέταΟριστικό τέλος, που ικανοποιεί πλήρως τις ελληνικές θέσεις στο θέμα της προστασίας της ονομασίας της φέτας διεθνώς, δόθηκε στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, όπου τις ελληνικές θέσεις υποστήριξε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο εξέδωσε νέο κανονισμό, που προβλέπει την ένταξη της φέτας σε περίοδο τριών μηνών από σήμερα, στον κατάλογο με τα προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και, ότι το τυρί υπό την ονομασία φέτα μπορεί να παράγεται μόνο σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας και με αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών του προϊόντος.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι για τους παραγωγούς των άλλων κρατών μελών ή όσων δεν τηρούν τις προδιαγραφές, θα δοθεί ανώτατη προθεσμία πέντε ετών για να αλλάξουν την ονομασία ή για να σταματήσουν την παραγωγή τυριού υπό την ονομασία φέτα.

Κατά της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ψήφισαν η Δανία, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία, ενώ απείχαν η Γαλλία, η Ιρλανδία και η Αυστρία. Ετσι, με δεδομένη αυτή την αδυναμία σχηματισμού ειδικής πλειοψηφίας εφαρμόστηκε η κοινοτική νομοθεσία, που προβλέπει την αυτόματη θέση σε ισχύ της, ευνοϊκής για την Ελλάδα, πρότασης της Επιτροπής για την προστασία της φέτας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.