αιτια διαχυτης ενδαγγειακης πηξης | ευρομεδικα κωνσταντινιδης κοζανη χαρτης | παραισθησεις

Δωρεάν διανομή προφυλακτικών στα σχολεία της ΑγγλίαςΔωρεάν προφυλακτικά και χάπια αντισύλληψης θα διανέμονται στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Μ. Βρετανία, προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό των ανεπιθύμητων κυήσεων, το οποίο έχει φτάσει σε ανησυχητικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Στην Αγγλία καταγράφονται ετησίως περισσότερες από 90.000 εγκυμοσύνες εφήβων, εκ των οποίων οι 7.700 προκύπτουν σε κορίτσια κάτω των 16 ετών, ενώ οι 2.200 σε νεαρές κοπέλες κάτω των 14 χρονών.

Η πλειοψηφία των εφήβων παραδέχεται πως δεν παίρνει κανένα μέτρο προφύλαξης κατά την πρώτη ερωτική επαφή, αδιαφορώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία τους.

Τα περισσότερα σχολεία της Μ. Βρετανίας υστερούν και στα μαθήματα της σεξουαλικής αγωγής, αποτυγχάνοντας να επισημάνουν στους εφήβους την σημασία του ασφαλούς σεξ και τους κινδύνους που καραδοκούν από τη μη λήψη αντισυλληπτικών μέτρων.

Το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας αναφέρει πως το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε θέματα που αφορούν το σεξ, αλλά να δίνει έμφαση και στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, στις ηθικές αξίες της ζωής και στην καλλιέργεια της προσωπικής κρίσης του ατόμου.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η λήψη των κατάλληλων μέτρων προφύλαξης σε συνδυασμό με την έγκυρη πληροφόρηση για ασφαλές σεξ, μπορεί να συμβάλει στην μείωση των εκτρώσεων και στην καταπολέμηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.