Δωρεάν διανομή προφυλακτικών στα σχολεία της Αγγλίας

Δωρεάν προφυλακτικά και χάπια αντισύλληψης θα διανέμονται στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Μ. Βρετανία, προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό των ανεπιθύμητων κυήσεων, το οποίο έχει φτάσει σε ανησυχητικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Στην Αγγλία καταγράφονται ετησίως περισσότερες από 90.000 εγκυμοσύνες εφήβων, εκ των οποίων οι 7.700 προκύπτουν σε κορίτσια κάτω των 16 ετών, ενώ οι 2.200 σε νεαρές κοπέλες κάτω των 14 χρονών.

Η πλειοψηφία των εφήβων παραδέχεται πως δεν παίρνει κανένα μέτρο προφύλαξης κατά την πρώτη ερωτική επαφή, αδιαφορώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία τους.

Τα περισσότερα σχολεία της Μ. Βρετανίας υστερούν και στα μαθήματα της σεξουαλικής αγωγής, αποτυγχάνοντας να επισημάνουν στους εφήβους την σημασία του ασφαλούς σεξ και τους κινδύνους που καραδοκούν από τη μη λήψη αντισυλληπτικών μέτρων.

Το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας αναφέρει πως το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε θέματα που αφορούν το σεξ, αλλά να δίνει έμφαση και στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, στις ηθικές αξίες της ζωής και στην καλλιέργεια της προσωπικής κρίσης του ατόμου.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η λήψη των κατάλληλων μέτρων προφύλαξης σε συνδυασμό με την έγκυρη πληροφόρηση για ασφαλές σεξ, μπορεί να συμβάλει στην μείωση των εκτρώσεων και στην καταπολέμηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση