αρρυθμιες αιτια | τι κανει ο δελτοειδης | αφυδατωση εκτακτες | ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης | γιγαντισμος

Η ανακύκλωση στα σχολείαΓια έβδομη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης υλοποιεί το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών στα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης. Φέτος το πρόγραμμα αρχίζει την Τετάρτη -1 Νοέμβριου- από τα σχολεία του δήμου Νεάπολης, στον οποίον λειτουργούν 13 νηπιαγωγεία, 10 δημοτικά και 5 γυμνάσια με περίπου 3.000 μαθητές.

Σε πρώτη φάση και μέχρι τέλος του 2001 το πρόγραμμα θα εξελιχθεί σε 12 νηπιαγωγεία, 8 δημοτικά, πέντε γυμνάσια και 1 Τεχνικό Επαγγελματικό λύκειο. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και κατά το 2002 σε σχολεία των υπόλοιπων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης τόνισε ότι στόχος του προγράμματος είναι η διαρκής και συστηματική ενημέρωση και πληροφόρηση των μαθητών πάνω στα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημιουργίας περιβαλλοντικής συνείδησης.

Το πρόγραμμα «Η ανακύκλωση στα σχολεία› περιλαμβάνει την ενημέρωση των μαθητών, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με τη συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος επισκέπτεται γύρω στα 250 σχολεία, ενώ μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 250.000 μαθητές.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπουνάκη ο Σύνδεσμος συγκεντρώνει ετησίως περί τις 5.000 τόνους χαρτιού, οι οποίοι στη συνέχεια πωλούνται σε ελληνικές χαρτοβιομηχανίες. Για το επόμενο τρίμηνο η τιμή πώλησης του ανακυκλωμένου χαρτιού θα είναι 21,20 δραχμές το κιλό έναντι 20 δραχμών που ήταν πέρυσι.

Κατά μέσο όρο στο ταμείο του Συνδέσμου εισρέουν ετησίως περίπου 100 εκατ. δρχ. από την πώληση χαρτιού, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μπαρμπουνάκης, τα έσοδα από αυτή τη δραστηριότητα είναι λίγα σε σχέση με τα λειτουργικά έξοδα που έχει η μονάδα ανακύκλωσης του Συνδέσμου και τα οποία ανέρχονται σε 200 με 300 εκατ. δρχ το χρόνο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα υλικά ανακύκλωσης ο Σύνδεσμος κατά το 2000 συγκέντρωσε περίπου 2 τόνους αλουμινίου έναντι 4 τόνων το 1999, 275 τόνους γυαλιού έναντι 126 τόνων το 1999 και 19 τόνους πλαστικού έναντι 16 τόνων του 1999.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.