μυς ποδιου | σπιρομετρηση | τι ειναι η τραχυοβροχιτιδα | συχνοουρια στους ανδρες | πονος σκωληκοειδιτιδα

Ισοτιμία μέσω ...δωρεάν συμμετοχής στους ΠαραολυμπιακούςΣτους Παραολυμπιακούς αγώνες οι οποίοι θα γίνουν στην Αθήνα το 2004, οι αθλητές δεν θα πληρώσουν χρήματα για τη συμμετοχή τους για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Με την κατάργηση των δαπανών συμμετοχής καταργείται η διάκριση μεταξύ των αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και εξασφαλίζεται στην πράξη η ισότητα τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΟΑ "Αθήνα 2004" οι αγώνες θα διεξαχθούν από 17 έως και 28 Σεπτεμβρίου και στόχος της Ολυμπιακής Επιτροπής είναι, 44 χρόνια μετά τη διοργάνωση των πρώτων Παραολυμπιακών Αγώνων που έγιναν στη Ρώμη το 1960, να παρουσιάσει η Αθήνα το πιο επιτυχημένο αθλητικό γεγονός.

Η Ελλάδα, από το 1976, έχει δυναμική παρουσία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με ιδιωτική συμμετοχή Ελλήνων αθλητών με αναπηρία. Από το 1988 συμμετέχει με επίσημες εθνικές αποστολές οι αθλητές των οποίων σημείωσαν μεγάλες διακρίσεις και κέρδισαν πολλά μετάλλια.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, η χώρα μας συμμετείχε με επίσημη αποστολή 71 ατόμων εκ των οποίων 42 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο στίβο, την κολύμβηση, την αρση βαρών, το μπάσκετ νοητικής υστέρησης και το τζούντο.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ, οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν 11 μετάλλια (4 χρυσά, 4 αργυρά, 3 χάλκινα) και η χώρα μας κατέλαβε την 33η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα κατά την διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων θα υποδεχθεί 4.000 αθλητές με αναπηρία από 125 χώρες και 3.000 επίσημους συνοδούς οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο θα μετονομασθεί σε Παραολυμπιακό.

Τους Παρολυμπιακούς Αγώνες θα καλύψουν 3.000 εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε. ενώ στην υλοποίησή τους, θα βοηθήσουν 1.000 τεχνικοί αθλημάτων και τουλάχιστον 10.000 εθελοντές.

Τέλος, την διοργάνωση θα παρακολουθήσουν 2.500 επίσημοι προσκεκλημένοι που απαρτίζουν την Παραολυμπιακή οικογένεια (εκπρόσωποι της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, εκπρόσωποι των Εθνικών Παραολυμπιακών Επιτροπών κ.λ.π.).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.