χαμηλους σφυγμους | PAXH ENTERO ASTHENEIES | παιδικες ασθενειες | εχω χοληστερινη τι να τρωω | παχυ εντερο

Οσπρια και δημητριακά μειώνουν τον κίνδυνο από καρδιοπάθειεςΗ κατανάλωση οσπρίων και αδρά επεξεργασμένων δημητριακών (που περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες), έχουν σημαντικά οφέλη στους καρδιοπαθείς, σύμφωνα με έρευνα Κορεατών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα δημητριακά που έχουν υποστεί επεξεργασία σε σημαντικό βαθμό, περιέχουν λιγότερες διαιτητικές (φυτικές) ίνες, καθώς και λιγότερες βιταμίνες και μέταλλα σε σχέση με τα αδρά επεξεργασμένα δημητριακά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 76 καρδιοπαθείς άνδρες, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα ακολούθησε ένα διαιτολόγιο, με ένα ειδικό σκεύασμα (από δημητριακά και όσπρια) σε σκόνη, με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, και η άλλη ομάδα το συνηθισμένο διαιτολόγιο με αποφλοιωμένο ρύζι.

Κάνοντας αναλύσεις αίματος για γλυκόζη, ινσουλίνη, ομοκυστεΐνη και βιταμίνη Ε, οι επιστήμονες βρήκαν ότι όσοι κατανάλωναν το γεύμα που ήταν πλούσιο σε διαιτητικές ίνες, είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης κατά 24%, ινσουλίνης κατά 14%, ενώ οι βιοχημικοί δείκτες για την οξείδωση των λιπιδίων, που αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιοπάθειες μειώθηκαν κατά 28%. Αντίθετα τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών βιταμινών ήταν αυξημένα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.