Περισσότερος ύπνος, λιγότερα ατυχήματα για τους μαθητές

Μπορεί τα παιδιά να θεωρούν μαρτύριο το πρωινό ξύπνημα για το σχολείο, όμως έχουν και την συμπαράσταση των επιστημόνων, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το ωράριο του σχολείου πρέπει να αλλάξει και η έναρξη των μαθημάτων να γίνεται τουλάχιστον μία ώρα αργότερα, προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό των παιδικών ατυχημάτων. Η υπνηλία που νιώθουν οι νεαροί μαθητές, όταν σηκώνονται το πρωί, τους κάνει συχνά απρόσεχτους στο δρόμο, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα τους στο ετήσιο συνέδριο Associated Professional Sleep Societies. Πρότειναν λοιπόν την αλλαγή του συστήματος και την έναρξη των μαθημάτων στις 8:30 αντί για τις 7:30. Ετσι οι νεαροί μαθητές θα κοιμούνται περισσότερο, θα είναι πιο ξεκούραστοι και θα αντεπεξέρχονται καλύτερα στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Ειδικοί κατέγραψαν το ποσοστό των παιδικών ατυχημάτων σε σχολεία που ξεκινούσαν την λειτουργία τους στις 7:30 και σε σχολεία που άρχιζαν τα μαθήματα μια ώρα αργότερα. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα παιδιά που πήγαιναν πιο αργά στο σχολείο είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστούν, συγκριτικά με τους μαθητές που ξύπναγαν νωρίτερα.

Ο ύπνος αποτελεί βασική ανάγκη του ανθρώπινου οργανισμού και ταυτόχρονα βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να φέρει εις πέρας όλες τις φυσιολογικές του λειτουργίες. Αφήστε λοιπόν τα παιδιά να κοιμηθούν λίγο παραπάνω και περιορίστε τις πιθανότητες ενός ατυχήματος που μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη κόπωση και έντονη υπνηλία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση