τα εντερα μου εχουν πολυ αερα | ηπατικη εγκεφαλοπάθεια | ακροαστικα | ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΕΓΓΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ

Περισσότερος ύπνος, λιγότερα ατυχήματα για τους μαθητέςΜπορεί τα παιδιά να θεωρούν μαρτύριο το πρωινό ξύπνημα για το σχολείο, όμως έχουν και την συμπαράσταση των επιστημόνων, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το ωράριο του σχολείου πρέπει να αλλάξει και η έναρξη των μαθημάτων να γίνεται τουλάχιστον μία ώρα αργότερα, προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό των παιδικών ατυχημάτων. Η υπνηλία που νιώθουν οι νεαροί μαθητές, όταν σηκώνονται το πρωί, τους κάνει συχνά απρόσεχτους στο δρόμο, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα τους στο ετήσιο συνέδριο Associated Professional Sleep Societies. Πρότειναν λοιπόν την αλλαγή του συστήματος και την έναρξη των μαθημάτων στις 8:30 αντί για τις 7:30. Ετσι οι νεαροί μαθητές θα κοιμούνται περισσότερο, θα είναι πιο ξεκούραστοι και θα αντεπεξέρχονται καλύτερα στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Ειδικοί κατέγραψαν το ποσοστό των παιδικών ατυχημάτων σε σχολεία που ξεκινούσαν την λειτουργία τους στις 7:30 και σε σχολεία που άρχιζαν τα μαθήματα μια ώρα αργότερα. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα παιδιά που πήγαιναν πιο αργά στο σχολείο είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστούν, συγκριτικά με τους μαθητές που ξύπναγαν νωρίτερα.

Ο ύπνος αποτελεί βασική ανάγκη του ανθρώπινου οργανισμού και ταυτόχρονα βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να φέρει εις πέρας όλες τις φυσιολογικές του λειτουργίες. Αφήστε λοιπόν τα παιδιά να κοιμηθούν λίγο παραπάνω και περιορίστε τις πιθανότητες ενός ατυχήματος που μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη κόπωση και έντονη υπνηλία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.