καρκίνος στο πάγκρεας | στιγμα αναιμιας | μολυνση | υγρο στους πνευμονες αντιβιωση | πρηξιμο μυτης

Προειδοποίηση της Ε.Ε για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέραΠροειδοποίηση σε έξι χώρες της ΕΕ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή δεν εναρμόνισαν σωστά στο εθνικό τους δίκαιο την κοινοτική νομοθεσία για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει αιτιολογημένη γνώμη -το δεύτερο στάδιο προειδοποίησης - στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Αυστρία ότι αν δεν συμμορφωθούν με τις κοινοτικές προδιαγραφές, μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα ακολουθήσει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το 1996 η ΕΕ υιοθέτησε μια οδηγία-πλαίσιο για τη διαχείριση της ποιότητας του αέρα, που προβλέπει ανώτατα όρια ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Το 1999 τα κράτη μέλη προσδιόρισαν, με βάση τις αρχές της οδηγίας, τα ανώτατα όρια για κάθε ρύπο της ατμόσφαιρας, θέτοντας ως προθεσμία για την εναρμόνιση του εθνικού τους δικαίου την 19η Ιουλίου του 2001.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.