ανατομια ανθρωπινου σωματος | ποιες ειναι οι εξετασεις αιματος | χασμοδοντια

Τι είναι η νυχτερινή ενούρηση;


Τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να αποκτούν τον έλεγχο της ούρησης και να μην "βρέχονται" το βράδυ στο κρεβάτι τους από την ηλικία των 3 ετών και μετά. Αν το πρόβλημα παραμένει οι γονείς θα πρέπει να ζητήσουν τη γνώμη του παιδιάτρου.

Νυκτερινή ενούρηση είναι η ακούσια αποβολή ούρων κατά τη διάρκεια του ύπνου που παραμένει μετά την ηλικία των 5-6 ετών. Οι ξένοι χρησιμοποιούν τον όρο enuresis ή τον πιό επιτυχημένο bedwetting ("υγρό κρεββάτι").

Σε κάποιες περιπτώσεις το παιδί δεν απέκτησε τον έλεγχο της ούρησης, ενώ σε άλλες τον είχε για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά άρχισε πάλι να "βρέχεται" το βράδυ.

Τα αίτια της νυκτερινής ενούρησης είναι σύνθετα. Συνήθως λειτουργικά και ψυχολογικά και άλλοτε αποδίδονται σε οργανικό πρόβλημα (ουρολοίμωξη, συγγενής ανωμαλία του ουροποιητικού ή βλάβη στο νευρικό σύστημα).

Η ενούρηση εμφανίζεται συχνότερα στα αγόρια και θεωρείται οτι έχει κληρονομική προδιάθεση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.