πικρο στομα το πρωι ασπρα σημαδια στα ουλα | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | υπατιτιδα β διαγνωση | aponeyrwsh

Ναι μεν αλλά του ΠΟΥ για την Εναλλακτική ΙατρικήΟι μέθοδοι εναλλακτικής ιατρικής, από την κινεζική βοτανοθεραπεία και τον βελονισμό ως τις πνευματικές θεραπείες, στις οποίες καταφεύγουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, συχνά χρησιμοποιούνται με λανθασμένο τρόπο με αποτέλεσμα να βλάπτουν τους ασθενείς, επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η οργάνωση ζητεί να πραγματοποιηθούν περισσότερες κλινικές έρευνες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων αυτών που χρησιμοποιούνται από το 80% των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο ΠΟΥ καλεί τις 191 χώρες-μέλη της να θεσπίσουν κανόνες για τις μεθόδους αυτές που ονομάζει παραδοσιακή ιατρική με στόχο να γίνουν ασφαλέστερες, αλλά και πιο προσβάσιμες.

Μόνο 25 από τα μέλη της οργάνωσης έχουν συγκεκριμένη πολιτική για τη χορήγηση άδειας σε όσους ασκούν την εναλλακτική ιατρική και για την αυθεντικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων.

Η λανθασμένη χρήση των εναλλακτικών θεραπειών έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους στις αναπτυγμένες χώρες, όπου όλο και περισσότεροι ασθενείς στρέφονται σε αυτές, υπογραμμίζεται στην έκθεση για την ''Στρατηγική του ΠΟΥ στο θέμα της Παραδοσιακής Ιατρικής την περίοδο 2002-2005''.

Το βότανο Μα Χουάνγκ (εφέδρα) που χρησιμοποιείται στην Κίνα εναντίον της πνευμονικής απόφραξης, κυκλοφορούσε στην αμερικανική αγορά ως διαιτητικό προϊόν, όμως η μακρόχρονη χρήση του ευθύνεται για περισσότερους από δέκα θανάτους, καρδιακές προσβολές και εμφράγματα, τονίζει οΠΟΥ.

Στο Βέλγιο, τουλάχιστον 70 άνθρωποι χρειάστηκε να υποβληθούν σε μεταμόσχευση νεφρού ή να κάνουν αιμοκάθαρση επειδή πήραν το λάθος βότανο και πάλι ως διαιτητικό, αναφέρεται επίσης στην έκθεση ο ΠΟΥ.

Τέλος, ο ΠΟΥ υποστηρίζει πως είναι επείγουσα η ανάγκη να υπάρξει συγκεκριμένη εθνική πολιτική για την παραδοσιακή ιατρική ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι μέθοδοι αυτοί δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στα εθνικά συστήματα υγείας και όπου το 1/3 των κατοίκων των χωρών αυτών δεν έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.