Ιατρική υποστήριξη για Βρετανούς κρατούμενους στο εξωτερικό

Επαγγελματίες υγείας θα προσφέρουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στους σοβαρά ασθενείς Βρετανούς φυλακισμένους που κρατούνται σε φυλακές εκτός Μ. Βρετανίας. Για το πρόγραμμα αυτό συστάθηκε μία ειδική επιτροπή (Pro Bono Medical Panel), η οποία αποτελεί μέρος ενός σχεδίου της υπηρεσίας Foreign and Commonwealth Office (FCO), για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων του εξωτερικού.

Υπάρχουν περισσότεροι από 3.000 Βρετανοί που κρατούνται σε φυλακές του εξωτερικού. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετείχαν επίσης η Βρετανική ιατρική Ενωση (British Medical Association) και τα βασιλικά κολλέγια ιατρικής (medical royal colleges).

Ο Βρετανός υπουργός, Baroness Amos, υπεύθυνος για θέματα προξενικών αρχών δήλωσε ότι η ευημερία των Βρετανών του εξωτερικού αποτελεί ένα από τα σημνατικότερα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης. Δε γίνεται λοιπόν να αποκλείονται και οι Βρετανοί υπήκοοι, οι οποίοι κρατούνται σε φυλακές του εξωτερικού.

Η ειδική επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί και θα συμβουλεύει το FCO για τα θέματα υγείας των Βρετανών υπήκοων που βρίσκονται σε φυλακές στο εξωτερικό, αποτελείται από 17 ειδικούς, ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλα τρία μέλη τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση