αθηρωματικός δείκτης | αναγκεσ οργανισμου σε ενεργεια | χολοστεατωμα επεμβαση

ΠΟΥ: Η πρόοδος της γενετικής θα φέρει επανάσταση στην ΙατρικήΗ γενετική έρευνα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές ιατρικές προόδους, στην θεραπεία πολλών θανατηφόρων ασθενειών, όπως η ελονοσία, η φυματίωση και το AIDS, επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε ανακοίνωσή του σχετικά με έρευνα που πραγματοποίησε για τις επιπτώσεις της αποκρυπτογράφησης του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Η έρευνα αυτή παρουσιάστηκε ταυτόχρονα στην Γενεύη, το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον. Η γενετική έρευνα θα προσφέρει σημαντικά ιατρικά πλεονεκτήματα, αλλά και μια καλύτερη ζωή από πλευρά υγείας σε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η έρευνα του ΠΟΥ, με τίτλο ''Γονιδίωμα και Παγκόσμια Υγεία'', δίνει απαντήσεις σε θέματα σχετικά με τη δεοντολογία που πρέπει να διέπει τις έρευνες στον τομέα αυτό, οι οποίες αμφισβητούνται έντονα από πολλούς επιστήμονες και κυβερνήσεις ορισμένων χωρών της Δύσης.

Η έρευνα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από το αν πρέπει να χρησιμοποιούνται τεστ DNA για τον καθορισμό του φύλου των παιδιών ως την ανάγκη να διασφαλιστεί η άνετη πρόσβαση των κατοίκων των φτωχών χωρών στα νέα ιατρικά επιτεύγματα.

Ομάδα 14 γιατρών, ερευνητών και ειδικών σε θέματα ηθικής, που χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης και προέρχονται από αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες ολοκλήρωσαν την 241 σελίδων έρευνα μέσα σε δώδεκα μήνες.

Η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ κ. Γκρο Χάρλεμ Μπρούτλαντ υπογράμμισε πως η γενετική έρευνα θα δώσει στους κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών την δυνατότητα να έχουν καλύτερη φροντίδα σε ό,τι αφορά την υγεία τους. ''Η γενετική έρευνα, αν την χειριστούμε σωστά, μπορεί να αλλάξει την παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλον τον κόσμο'', πρόσθεσε η ίδια.

''Οι αναπτυσσόμενες χώρες κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τα οφέλη της γενετικής έρευνας, όπως αποκλείστηκαν και από την επανάσταση της πληροφορικής τις δεκαετίες του '80 και του '90'', τονίζουν οι επιστήμονες που εκπόνησαν την έρευνα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.