ενδοκαρδιτιδα σκυλου | πυλη αξιου ικα τηλ ραντεβου | διατροφή για διαφραγματοκήλη | μυς στο λαιμο

Η επιβίωση ενός κλώνου είναι η εξαίρεση στον κανόναΗ επιβίωση κάποιου κλώνου οφείλεται κατά κύριο λόγο σε κάποια ιδιαίτερη εύνοια της τύχης, καθώς μόνο σε ένα πολύ μικρό αριθμό κλωνοποιημένων εμβρύων εκφράζεται με φυσιολογικό τρόπο ένα γονίδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την φυσιολογική ανάπτυξη του οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το γονίδιο με την ονομασία Oct4, το οποίο βρίσκεται σε όλα τα φυσιολογικά έμβρυα. Οπως διαπιστώθηκε, μόνο στο 1/3 των κλωνοποιημένων εμβρύων υπήρχε το συγκεκριμένο γονίδιο και επιπλέον σε όσα υπήρχε στις περισσότερες περιπτώσεις εκφραζόταν με μη φυσιολογικό τρόπο.

Είναι απόλυτα λογικό να σκεφτεί κανείς ότι και άλλα γονίδια, όπως το συγκεκριμένο, δεν εκφράζονται ή δεν υπάρχουν στα κλωνοποιημένα έμβρυα. Και αν η οποιαδήποτε ανωμαλία αναφορικά με το Oct4 δεν είναι συμβατή με τη ζωή, τι συνέπειες θα υπάρχουν άραγε για τους κλωνοποιημένους οργανισμούς (και μάλιστα ανθρώπους), από ανάλογες γονιδιακές ανωμαλίες, που είτε εκδηλώνονται αργότερα στη ζωή είτε δεν είναι μοιραίες μεν για τη ζωή, αλλά θα είναι υπεύθυνες για διάφορες οργανικές ανωμαλίες;

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.