μηνισκος | λοιμωξη | γαστροραγια στομαχου συμπτωματα | σπληνεκτομη ενδειξεις | ανευρυσμα στη καρδια

Καρότο - εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας ΒΚαρότα τα οποία θα εμπεριέχουν εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β, κατάφεραν να αναπτύξουν Γερμανοί επιστήμονες, με τη μέθοδο της γενετικής μηχανικής, κάτι που μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος για την πρόληψη της ασθένειας.

Τα καρότα έχουν ήδη αναπτυχθεί και οι επιστήμονες βρίσκονται στο στάδιο έναρξης των προκλινικών δοκιμών, ενώ υποστηρίζουν ότι τα καρότα αυτά μπορεί να είναι διαθέσιμα σε τρία χρόνια.

Το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β είναι ακριβό στην παραγωγή του, ενώ χορηγείται σε τρεις δόσεις, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το έργο για τις υπηρεσίες υγείας.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Giessen University κατάφεραν να εισάγουν με επιτυχία, στα καρότα, το γονίδιο για το αντιγόνο της ηπατίτιδας Β, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του εμβολίου.

Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής 100.000 τέτοιων φυτών σε δύο εβδομάδες, τα οποία σε τρεις μήνες θα έχουν παράγει καρότα - εμβόλια έτοιμα για κατανάλωση - ανοσοποίηση.

Η επιλογή του καρότου δεν ήταν τυχαία. Τα καρότα μπορούν να καλλιεργηθούν σε διάφορα κλίματα και σε διάφορους τύπους χώματος.

Τα καρότα αποθηκεύονται και μεταφέρονται εύκολα, ενώ καταναλώνονται και ωμά. Παλαιότερες απόπειρες με τομάτες ή πατάτες απέτυχαν, καθώς οι τομάτες είναι πολύ ευαίσθητες και οι πατάτες δεν καταναλώνονται ωμές, και το μαγείρεμα μπορεί να καταστρέψει τις προστιθέμενες ιδιότητες.

Παρόμοια έρευνα είχαν παρουσιάσει και Ελληνες επιστήμονες από το Εργαστήριο Γενετικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, τον Οκτώβριο του 2000, όπου πέτυχαν να τοποθετήσουν το αντιγόνο της ηπατίτιδας C στον καρπό πιπεριάς.

Τα τρόφιμα - εμβόλια αποτελούν μία ιδιαίτερα θετική εφαρμογή της γενετικής μηχανικής και αν οι κλινικές δοκιμές δείξουν θετικά αποτελέσματα, μπορεί να μειώσουν σημαντικά το κόστος της παραγωγής και της χορήγησης εμβολίων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.