Στα 62 της μητέρα και… θεία

Η 62χρονη Γαλλίδα η οποία τον περασμένο μήνα έφερε στον κόσμο, με τεχνητή γονιμοποίηση, ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, είναι παιδί του αδελφού της αντιμετωπίζει πιθανή δίωξη για παραβίαση των νόμων που απαγορεύουν την τεχνητή γονιμοποίηση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, αλλά και την κυοφορία εμβρύου από άλλη γυναίκα.

Ο Αμερικανός γιατρός που έκανε τη θεραπεία στη Ζανίν δήλωσε στην εφημερίδα ‘Le Parisien’ πως τα δύο αδέλφια παρουσιάστηκαν σα ζευγάρι. ‘Ειχαν το ίδιο επίθετο και φυσικά εγώ δε ζήτησα ληξιαρχική πράξη γάμου’, είπε ο Δρ. Βικέν Σαχαριάν.

Η ίδια η γυναίκα αρνείται την κατηγορία της αιμομιξίας, επισημαίνοντας πως τα ωάρια δεν ήταν δικά της, όπως επίσης αρνείται και το ότι ξεγέλασε την κλινική γονιμότητας, αφήνοντας να εννοηθεί πως εκείνη και ο αδελφός της ήταν ζευγάρι.

Η Γαλλίδα έμεινε έγκυος σε Κέντρο Γονιμότητας του Λος Αντζελες, με γονιμοποιημένο ωάριο μιας άλλης γυναίκας. Μια εβδομάδα μετά τη γέννηση του παιδιού της, η γυναίκα που είχε δωρίσει το ωάριό της έφερε στον κόσμο την αδελφή του, Μαρί-Σεσίλ.

Οπως αποκάλυψε η ίδια πατέρας και των δύο βρεφών είναι ο αδελφός της Ρομπέρ
Τα δύο βρέφη, η ίδια, ο αδελφός της και η 80χρονη μητέρα τους ζουν όλοι μαζί σε ένα απομονωμένο σπίτι στην πόλη Ντραγκινιάν στη Νότια Γαλλία.

Ο εισαγγελέας της περιοχής Κριστιάν Ζιράρ δήλωσε πως διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι των δύο αδελφών, τονίζοντας πως η υπόθεση έχει ίχνη αιμομιξίας, όχι βιολογικής, αλλά κοινωνικής. Ο ίδιος είπε ακόμα πως είναι πολύ πιθανό τα δύο βρέφη να μεταφερθούν σε ιδρύματα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση