διαφραγματοκήλη διαγνωση | λιποπρωτεινη α lp a αυξημενη | ενδοσκοπηση για τον οισοφαγο ειναι επωδυνο

Μητέρα στα 63 της χρόνιαΜητέρα σε ηλικία 62 χρονών έγινε μια Γαλλίδα με την βοήθεια τεχνητής γονιμοποίησης, κάτι το οποίο στη Γαλλία είναι παράνομο, σύμφωνα με τον νόμο περί βιοηθικής του 1994. Σύμφωνα με αυτόν, τεχνικές υποβοήθησης της σύλληψης μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση, που είναι παντρεμένες ή συζούν με κάποιον για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η μητέρα δεν θα διωχθεί και ο υπουργός Υγείας κ. Μπ. Κουσνέρ
Οπως είπε, το να γεννήσει μια γυναίκα σε ηλικία 62 ετών δεν είναι τραγικό, αλλά η ιδέα ότι δεν υπάρχουν όρια αποτελεί ασφαλώς ένα πρόβλημα. Ο γάλλος υπουργός πρόσθεσε πάντως ότι ο σχετικός νόμος θα επανεξεταστεί και θα εκσυγχρονιστεί, όπως γίνεται κάθε 5 χρόνια.

Ο διευθυντής της κλινικής όπου γέννησε η μητέρα δήλωσε ότι θα διατηρηθεί η ανωνυμία τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού και συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζω ούτε θέλω να μάθω αν η κυρία αυτή είναι παντρεμένη, έχει σύντροφο, ακόμη κι αν κατοικεί στην περιοχή. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για μια γοητευτική κυρία, που δείχνει τουλάχιστον 10 με 12 χρόνια νεώτερη από την πραγματική της ηλικία›. Οσο για τη γονιμοποίηση, κανείς δεν ξέρει πού έγινε. Οπωσδήποτε όχι στη Γαλλία. Ισως στην Ιταλία.

Ο νόμος του 1994 περί βιοηθικής αναφέρει ότι τεχνικές υποβοήθησης της σύλληψης μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση, που είναι παντρεμένες ή συζούν με κάποιον για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Οσο για τη γονιμοποίηση, κανείς δεν ξέρει πού έγινε. Οπωσδήποτε όχι στη Γαλλία. Ισως στην Ιταλία ή ακόμη πιο πιθανό στις Ηνωμένες Πολιτείες . Το γεγονός πάντως είναι ότι έδωσε αφορμή να επανέλθει στην επιφάνεια το δίλημμα κατά πόσο είναι σωστό να γίνεται κάποια μητέρα σε αυτή την ηλικία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.