πολύποδας στο έντερο | κροταφικη αρτηριτιδα | χαπι εκτρωσης κοστος | βιταμίνη β1

Ιός καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα στέλνοντας αναφορά προόδουΜε την βοήθεια της γενετικής μηχανικής Αμερικανοί ερευνητές από το νοσοκομείο Mayo Clinic, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν έναν ιό που όχι μόνο καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά στέλνει και αναφορά σχετικά με την πρόοδο του έργου του.

Πρόκειται για έναν γενετικά τροποποιημένο ιό της ιλαράς ο οποίος εισέρχεται επιλεκτικά στα καρκινικά κύτταρα, όπου και πολλαπλασιάζεται απελευθερώνοντας ταυτόχρονα μία χημική ένωση, η οποία εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος.

Η χημική αυτή ένωση μπορεί να ανιχνευθεί και ανάλογα με την ποσότητα που ανευρίσκεται μπορεί να εκτιμηθεί το μέγεθος της εξάπλωσης του ιού στα καρκινικά κύτταρα και συνεπώς το μέγεθος της καταστροφής που έχει επιφέρει ο ιός στον όγκο.

Αν και εκ πρώτης όψεως η ιδιότητα αυτή του ιού δεν φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερη επίδραση στην δραστικότητα του ιού, στην ουσία προσφέρει για πρώτη φορά την δυνατότητα μελέτης του τρόπου με τον οποίο οι ιοί αυτού του τύπου πολλαπλασιάζονται και εξαπλώνονται μέσα σε ένα όγκο. Η παράμετρος αυτή διαφέρει από ασθενή σε ασθενή, αλλά και ανάλογα με τον τύπο των καρκινικών κυττάρων.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι αν και η θεραπευτική αντιμετώπιση καρκινικών όγκων με την βοήθεια γενετικά τροποποιημένων ιών, βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο στα χέρια των επιστημόνων στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.