υγεια αθλητισμος | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | εκκολπωμάτωση του παχέος εντέρου | Φαγουρα

Μικρότερος όγκος εγκεφάλου αλλά πιο πυκνά τα κύτταρα στις γυναίκεςΟ εγκέφαλος της γυναίκας έχει 15% μεγαλύτερη πυκνότητα σε εγκεφαλικά κύτταρα, σε σχέση με τον άνδρα, στο μετωπιαίο λοβό, περιοχή που ελέγχει νοητικές λειτουργίες όπως η κρίση, η προσωπικότητα και η μνήμη, σύμφωνα με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Οντάριο στον Καναδά.

Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, οι γυναίκες παρουσιάζουν μεγαλύτερη φθορά στα κύτταρα αυτά με αποτέλεσμα στην τρίτη ηλικία η πυκνότητα σε εγκεφαλικά κύτταρα στην περιοχή αυτή να είναι παρόμοια και για τα δύο φύλα.

Η διαφορά στην πυκνότητα των κυττάρων αυτών δε σημαίνει και διαφορά στη νοητική λειτουργία μεταξύ ανδρών γυναικών, διότι μπορεί οι γυναίκες να παρουσιάζουν μεγαλύτερη πυκνότητα κυττάρων αλλά ο εγκέφαλός τους έχει μικρότερο μέγεθος από αυτόν του άνδρα.

Μάλιστα η μεγαλύτερη πυκνότητα σε εγκεφαλικά κύτταρα μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης νευροεκφυλιστικών νόσων όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, την οποία οι γυναίκες παρουσιάζουν με μεγαλύτερη συχνότητα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.