κυτταρομεγαλειου cmv igg θετικο | ππολυδιψια πολυουρια σε παιδι | οξεια σκωληκοειδιτιδα

Χάπι καταστρέφει επιλεκτικά μόνο τα καρκινικά κύτταραΕνα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού σε προχωρημένο στάδιο, που λαμβάνεται από το στόμα και καταστρέφει μόνο τα καρκινικά κύτταρα, κυκλοφόρησε στην Μ. Βρετανία από την φαρμακευτική εταιρεία Roche και την εμπορική ονομασία Xeloda.

Πρόκειται για την ουσία capecitabine, που έχει την ιδιότητα να ενεργοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με ένα ένζυμο το οποίο παράγεται σε υψηλά επίπεδα μόνο στα καρκινικά κύτταρα, με αποτέλεσμα να καταστρέφει μόνο αυτά και να μην επιδρά στα υγιή κύτταρα.

Επιπλέον, ο συνδυασμός της capecitabine με ένα άλλο φάρμακο που ονομάζεται Docetaxel και το οποίο έχει την ιδιότητα να αυξάνει σημαντικά την παραγωγή του συγκεκριμένου ενζύμου από τα καρκινικά κύτταρα αυξάνει σημαντικά τη δράση της.

Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν πρόκειται για μία θαυματουργή θεραπεία, αλλά για ένα σκεύασμα που καταστρέφει μόνο τα καρκινικά κύτταρα και μπορεί ο ασθενής να το λαμβάνει από το στόμα, στοιχείο που συνεπάγεται λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με τις χημειοθεραπείες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.