Χάπι καταστρέφει επιλεκτικά μόνο τα καρκινικά κύτταρα

Ενα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού σε προχωρημένο στάδιο, που λαμβάνεται από το στόμα και καταστρέφει μόνο τα καρκινικά κύτταρα, κυκλοφόρησε στην Μ. Βρετανία από την φαρμακευτική εταιρεία Roche και την εμπορική ονομασία Xeloda.

Πρόκειται για την ουσία capecitabine, που έχει την ιδιότητα να ενεργοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με ένα ένζυμο το οποίο παράγεται σε υψηλά επίπεδα μόνο στα καρκινικά κύτταρα, με αποτέλεσμα να καταστρέφει μόνο αυτά και να μην επιδρά στα υγιή κύτταρα.

Επιπλέον, ο συνδυασμός της capecitabine με ένα άλλο φάρμακο που ονομάζεται Docetaxel και το οποίο έχει την ιδιότητα να αυξάνει σημαντικά την παραγωγή του συγκεκριμένου ενζύμου από τα καρκινικά κύτταρα αυξάνει σημαντικά τη δράση της.

Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν πρόκειται για μία θαυματουργή θεραπεία, αλλά για ένα σκεύασμα που καταστρέφει μόνο τα καρκινικά κύτταρα και μπορεί ο ασθενής να το λαμβάνει από το στόμα, στοιχείο που συνεπάγεται λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με τις χημειοθεραπείες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση