ερυθρα θετικο | ραιβοκρανο ενηλικες | φουσκωμα στο στηθος | πολυποδες εντερου | ομφαλοκήλη | ψευδοκυηση γυναικας

Πως οι ιοί εισέρχονται στα κύτταραΤον μηχανισμό δια μέσου του οποίου ένας ιός, με την ονομασία βακτηριοφάγος Τ4, προσκολλάται στην μεμβράνη ενός κυττάρου και εισάγει το γενετικό υλικό του μέσα σε αυτό, κατόρθωσαν να ανακαλύψουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Purdue, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνά τους στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει στην κατανόηση των μηχανισμών που χρησιμοποιούν οι ιοί για να μολύνουν τα κύτταρα προκαλώντας λοιμώξεις και να οδηγήσει στην παραγωγή φαρμάκων τα οποία θα αποτρέπουν την διαδικασία αυτή.

Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που παρέχει μία πλήρη περιγραφή της δομής του ιού και πως επιτίθεται στα κύτταρα, καθώς οι ερευνητές κατόρθωσαν να τον αναλύσουν τον ιό σε ατομικό επίπεδο .

Χάρη στα μικροϊνίδια που διαθέτει αναγνωρίζει τα κύτταρα που μπορούν να του χρησιμεύσουν ως ξενιστές και προσκολλάται σε αυτά. Στη συνέχεια το σχήμα του ιού από εξαγωνικό γίνεται αστεροϊδές και μία κατασκευή παρόμοια με αυτή μίας σύριγγας έρχεται σε επαφή με την εξωτερική μεμβράνη του κυττάρου – ξενιστή, την διατρυπά και το γενετικό υλικό του ιού προωθείται στο εσωτερικό του κυττάρου.

Το κύτταρο τέλος εκτελώντας εντολές που παίρνει από το DNA του ιού αρχίζει και παράγει νέους ιούς, με τελική κατάληξη την διάρρηξη της εξωτερικής μεμβράνης, την καταστροφή του ξενιστή και την έξοδο των ιών στον περιβάλλοντα χώρο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.