εγχειρηση παλλομενης καρδιας | τι προκαλεί αρρυθμιες | ??????????.?????? | ρυτιδες | κρετινισμος

Ιστοί από αρχέγονα κύτταρα μη βιώσιμων κλωνοποιημένων εμβρύωνΕνα κλωνοποιημένο έμβρυο, ακόμη κι αν αποβληθεί στα πρώτα στάδια της κυτταρικής του διαίρεσης, μπορεί να είναι πηγή βλαστοκυττάρων, ικανών να παράγουν την πλειοψηφία των ιστών του οργανισμού, σύμφωνα με εργασίες βρετανών ερευνητών που δημοσιεύονται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου κατά του Καρκίνου Wellcome, στο Κέμπριτζ της Βρετανίας έδειξαν ότι η μάζα των αδιαφοροποίητων κυττάρων που προκύπτει από ένα αποβληθέν έμβρυο κλωνοποιημένου βάτραχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου για να παράγει μυϊκό, οστίτη ιστό ή ακόμα και δερματικά κύτταρα

Σε άρθρο που δημοσιεύει η επιθεώρηση ''Proceedings'' της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των Ηνωμένων Πολιτειών (PNAS), οι ερευνητές εξηγούν ότι αν ένα κλωνοποιημένο έμβρυο δεν καταφέρει να αναπτυχθεί πέρα από το πρώτο στάδιο της κυτταρικής διαίρεσης, το DNA του μπορεί, ωστόσο, να μεταφερθεί μέσω των βλαστοκυττάρων του που έχουν εμφυτευτεί σε ένα βιώσιμο έμβρυο.

Οι ερευνητές προχωρούν στην υπόθεση ότι 'κύτταρα μη βιώσιμων ανθρώπινων εμβρύων, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς και στην έρευνα''.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.