καρδιοσπασμος | βελονισμος ακοη | λάδι για δυσκοιλια | ????????? ?????????? ??????????

Ο θηλασμός σχετίζεται με υψηλότερο δείκτη ευφυΐαςΤα παιδιά που θηλάζουν μέχρι και 9 μήνες είναι πιθανό ως ενήλικες να έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυΐας, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου, του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American Medical Association.

Η έρευνα αυτή υποστηρίζει τα συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών που είχαν συσχετίσει το μητρικό θηλασμό με τη νοητική ανάπτυξη στη βρεφική και παιδική ηλικία, ενώ πρόκειται για την πρώτη έρευνα που συσχετίζει το μητρικό θηλασμό με το δείκτη ευφυΐας στην ενήλικη ζωή.

Δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί ο μητρικός θηλασμός ενισχύει τη νοητική ανάπτυξη, όμως μία εκδοχή είναι το ό,τι μερικά από τα θρεπτικά συστατικά στο μητρικό γάλα όπως τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (δοκοσαεξανοϊκό οξύ και αραχιδονικό οξύ) έχουν συσχετιστεί με την εγκεφαλική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή ο φυσιολογικός και ψυχολογικός δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ μητέρας και βρέφους, κατά το θηλασμό, πιθανόν να παίζει σημαντικό ρόλο στην εγκεφαλική ανάπτυξη του βρέφους, ενώ είναι πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι μη αναγνωρισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες που να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Για παράδειγμα ο χρόνος που αφιερώνει η μητέρα για το θηλασμό ίσως αποτελεί και δείκτη για το συνολικό χρόνο που αφιερώνει η μητέρα για την ανατροφή του παιδιού της.

Στα τεστ ευφυΐας στα οποία υποβλήθηκαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδειξαν ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η περίοδος του θηλασμού, τόσο καλύτερα ήταν τα αποτελέσματα και μάλιστα ανεξάρτητα από το μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο των γονέων, το βάρος της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη, αλλά και το βάρος κατά τη γέννηση, παράγοντες που έχουν βρεθεί ότι σχετίζονται με τη νοητική ανάπτυξη του παιδιού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.