Σε διάλογο καλεί η κυβέρνηση τους γιατρούς του ΙΚΑ

Να ανταποκριθούν στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο κάλεσε τους γιατρούς του ΙΚΑ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Ρέππας, που υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι οι γιατροί οφείλουν να σεβαστούν τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΙΚΑ ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα.

Ο κ. Ρέππας, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, υπογράμμισε ακόμα ότι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους γιατρούς συγκροτείται από τρία σημεία:

– Θα ικανοποιηθεί το αίτημα για αύξηση 60.000 δρχ μηνιαίως όμως ως αμοιβή επιπλέον εργασίας.

– Θα συσταθεί άμεσα επιτροπή που θα μελετήσει τις ανάγκες σε προσωπικό του φορέα πρωτοβάθμιας υγείας και θα προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων μέσα σε ένα μήνα.

– Σταδιακά θα ενταχθούν όλοι οι γιατροί στον παραπάνω φορέα.

Ο κ. Ρέππας σημείωσε ακόμα ότι οι θέσεις αυτές θα είναι θέσεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, γεγονός που σημαίνει ότι οι γιατροί του ΙΚΑ δεν θα έχουν δικαίωμα να κρατούν παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο.

Στη δικαιοσύνη εντωμεταξύ προσέφυγε η διοίκηση του ΙΚΑ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η νέα πενθήμερη απεργία που πραγματοποιούν από αύριο οι γιατροί του Ιδρύματος, οι οποίοι απέρριψαν τη συμβιβαστική πρόταση του υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση