οταν εχεις 15 μερες να ενεργηθεις μπορει να παθεις ζημια | cmv igg θετικο εγκυμοσυνη | πτερυγισμος

Η εξαρση του διαβήτη αυξάνει τα καρδιαγγειακά νοσημάταΗ παγκόσμια έξαρση που σημειώνεται στο διαβήτη θα συντελέσει στην αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσσπονδίας για το Διαβήτη (International Diabetes Federation -IDF), που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής εταιρίας για τη μελέτη του διαβήτη, στη Γλασκώβη στη Μ. Βρετανία.

Λόγω της αυξημένης επίπτωσης του διαβήτη παγκοσμίως, η ασθένεια συγκαταλέγεται πλέον στους βασικούς παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων μαζί με το κάπνισμα, την υπέρταση και τις υπερλιπιδαιμίες.

Τα 150 εκατομμύρια ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη, σε όλο τον κόσμο έχουν διπλάσια με τετραπλάσια πιθανότητα να αναπτύξουν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα (καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο) σε σχέση με τα υγιή άτομα.

Εάν κάποιος συλλογιστεί ότι άτομα με διαβήτη προβλέπεται να διπλασιαστούν μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, το πρόβλημα των καρδιαγγειακών νοσημάτων φαίνεται ακόμα πιο ανησυχητικό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της IDF, καθηγητής Sir George Alberti.

Η IDF έχει συντάξει μία παγκόσμια έκθεση για το διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα με τίτλο "Diabetes and Cardiovascular Disease: Time to Act". Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα σε περισσότερες από 100 χώρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.