Η εξαρση του διαβήτη αυξάνει τα καρδιαγγειακά νοσημάτα

Η παγκόσμια έξαρση που σημειώνεται στο διαβήτη θα συντελέσει στην αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσσπονδίας για το Διαβήτη (International Diabetes Federation -IDF), που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής εταιρίας για τη μελέτη του διαβήτη, στη Γλασκώβη στη Μ. Βρετανία.

Λόγω της αυξημένης επίπτωσης του διαβήτη παγκοσμίως, η ασθένεια συγκαταλέγεται πλέον στους βασικούς παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων μαζί με το κάπνισμα, την υπέρταση και τις υπερλιπιδαιμίες.

Τα 150 εκατομμύρια ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη, σε όλο τον κόσμο έχουν διπλάσια με τετραπλάσια πιθανότητα να αναπτύξουν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα (καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο) σε σχέση με τα υγιή άτομα.

Εάν κάποιος συλλογιστεί ότι άτομα με διαβήτη προβλέπεται να διπλασιαστούν μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, το πρόβλημα των καρδιαγγειακών νοσημάτων φαίνεται ακόμα πιο ανησυχητικό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της IDF, καθηγητής Sir George Alberti.

Η IDF έχει συντάξει μία παγκόσμια έκθεση για το διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα με τίτλο “Diabetes and Cardiovascular Disease: Time to Act”. Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα σε περισσότερες από 100 χώρες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση