σταφυλοκοκκος στον πνευμονα | τι ειναι τα ακροαστικα | εμβολιο πολιομυελίτιδας | οι τενοντεσ του ποδιου

Ανθεκτικά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματαΗ βλεννόρροια, ένα από τα πιο κοινά, αλλά και πιο εύκολα θεραπεύσιμα, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, παρουσιάζει ανθεκτικότητα στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπισή της, σύμφωνα με έκθεση του εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας της Μ. Βρετανίας.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι σε ένα πρόγραμμα του εργαστηρίου για την παρακολούθηση της ανθεκτικότητας της νόσου, σε δύο βασικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπισή της, βρέθηκαν αυξημένα ποσοστά ανθεκτικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η ανθεκτικότητα στην πενικιλλίνη, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της βλεννόρροιας, βρέθηκε ότι φτάνει και το 9,4% στα δείγματα που εξετάστηκαν.

Ακόμα, η ανθεκτικότητα στο αντιβιωτικό ciproflaxacin φτάνει το 6,5% στις βόρειες περιοχές στης χώρας και το 4,4% τα βορειοδυτικά.

Ανησυχητικά ήταν και τα αποτελέσματα της έκθεσης για την επίπτωση της νόσου, για το έτος 2000, όπου αναφέρεται ότι τα νέα κρούσματα βλεννόρροιας, στην Αγγλία και την Ουαλία, είναι τα υψηλότερα της τελευταίας δεκαετίας παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 27%.

Οι υψηλότερες ομάδες κινδύνου για τη βλεννόρροια είναι οι νεαρές γυναίκες ηλικίας 16-19 καθώς και οι ομοφυλόφιλοι και αμφίφυλοι άνδρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.