μεσογειακη αναιμια τυπου α | το αγχος επηρεαζει τη συλληψη | παιδικές αρρώστιες | παρωνυχίδα

Νόμος της Ε.Ε. για τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίαςΟι ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα προστατεύονται πλέον από την σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας τους και οι εργοδότες θα καλούνται να πληρώνουν αποζημιώσεις σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς, σύμφωνα με ένα νέο νόμο που ενέκριναν την Τετάρτη 17/4 οι Δεκαπέντε.

Ο νόμος αυτός, που θα ισχύσει από το 2005, ορίζει πως οι εργοδότες θα πρέπει να αποδεικνύουν, σε περίπτωση αγωγών από τους εργαζόμενους, ότι πήραν όλα τα πιθανά προληπτικά μέτρα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Επίσης ο νόμος αυτός δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στα δικαστήρια να ορίζουν υψηλές αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, αφού καταργεί το ανώτατο όριο των αποζημιώσεων.

''Η σεξουαλική παρενόχληση, που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στις περισσότερες νομοθεσίες των κρατών, απέκτησε ένα όνομα'', δήλωσε η ελληνίδα επίτροπος αρμόδια για θέματα Απασχόλησης Αννα Διαμαντοπούλου.

Είναι η πρώτη φορά που η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας αναγνωρίζεται ως παράνομη σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ορισμό στον οποίο συμφώνησαν οι Δεκαπέντε ''σεξουαλική παρενόχληση είναι οποιαδήποτε ανεπιθύμητη συμπεριφορά, σεξουαλικής μορφής, με σκοπό ή αποτέλεσμα την παραβίαση της αξιοπρέπειας ενός ατόμου, ειδικά όταν δημιουργεί ένα περιβάλλον εκφοβισμού, εχθρότητας, υποβάθμισης, ταπείνωσης και επιθετικότητας''.

Σύμφωνα με μελέτες της ΕΕ το 50% των γυναικών και το 10% των ανδρών στην Ευρώπη έχουν εμπειρία κάποιας μορφής σεξουαλικής παρενόχλησης, από την πιο κοινή --σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου-- ως την πιο σοβαρή --σεξουαλική επίθεση ή βιασμό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.