σαρκωμα μητρας | εμβόλιο ηπατιτιδας νεογεννητο | νόσος crohn | τραχανάς και χοληστερίνη | αστρολογια

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Πανεπιστήμιο ΚρήτηςΣοκ στη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστήμιου Κρήτης, αλλά και σ' ολόκληρο το νησί, έχουν προκαλέσει καταγγελίες φοιτητριών ότι καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Οι καταγγελίες των φοιτητριών προκάλεσαν την παρέμβαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης που κάλεσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να μη διστάσουν να κατονομάσουν πρόσωπα και καταστάσεις, διαβεβαιώνοντας ότι θα έχουν την πλήρη υποστήριξη των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο καθηγητής, που δεν μένει μόνιμα στο Ρέθυμνο, με την απειλή του βαθμού, κατέφευγε σε σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος των φοιτητριών.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Νικολάου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της "Κρήτη TV", χαρακτήρισε σοβαρές τις καταγγελίες και προέτρεψε τις φοιτήτριες να προχωρήσουν σε επώνυμες καταγγελίες, έχοντας ηθικά και νομικά τη στήριξη της Συγκλήτου.

Μάλιστα ο κ. Νικολάου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι καταγγελίες γίνονταν εδώ και μήνες, ίσως και χρόνια, αλλά δεν ήταν ποτέ επώνυμες. Ακόμη τόνισε ότι είναι συμπεριφορά διδάσκοντα προς διδασκόμενους που δεν ταιριάζει με την ιδιότητα του ακαδημαϊκού δασκάλου, προσθέτοντας ότι τα γεγονότα δεν τιμούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ότι η Σύγκλητος θέλει να εξαλειφθούν άπαξ και δια παντός.

Η όλη υπόθεση ερευνάται από τη Σύγκλητο και σύμφωνα με πληροφορίες είναι γνωστό το όνομα του καθηγητή και εκείνο που απομένει είναι οι καταγγελίες να γίνουν επώνυμα, ώστε να διωχθεί ποινικά και πειθαρχικά.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. ’ννα Καραμάνου σε δηλώσεις της από το Ηράκλειο τόνισε ότι είναι ντροπή καθηγητές Πανεπιστήμιου να εκμεταλλεύονται την θέση εξουσίας που κατέχουν και να εκβιάζουν. Είναι ανάξιοι, τόνισε η κ. Καραμάνου να φέρουν τον τίτλο του καθηγητή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ε.Ε, είπε, έχουν πρόσφατα ασχοληθεί προκειμένου να δημιουργηθεί νομοθεσία σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις σε βάρος εκείνων που παραβιάζουν θεμελιώδεις ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα σε βάρος των γυναικών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.