στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα | οδοντοφυια παιδιων ακτινογραφία | 8ermides kcal | περιαρθριτιδα ωμου

Αυστηρός νόμος κατά της κλωνοποίησης στην ΙταλίαΗ ιταλική Βουλή ψήφισε ένα άρθρο ενός νομοσχεδίου με το οποίο προβλέπεται ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 χρόνια σε όσους πειραματίζονται με την ανθρώπινη κλωνοποίηση. Το νομοσχέδιο για την τεχνητή γονιμοποίηση προβλέπει επίσης την επιβολή προστίμου ύψους από 600.000 έως 1 εκατομμύριο ευρώ και οριστική απαγόρευση άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος για όσους ασχολούνται με τέτοια πειράματα.

Οι κυρώσεις θα εφαρμόζονται σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο ον με βάση ένα και μόνο κύτταρο διευκρινίζεται στο κείμενο.

Η παραγωγή ανθρώπινων εμβρύων για ερευνητικούς και πειραματικούς σκοπούς ή για σκοπούς που δεν σχετίζονται με τη γονιμοποίηση δεν επιτρέπεται. Απαγορεύονται επίσης τα πειράματα σε ανθρώπινα έμβρυα εκτός αν ο στόχος είναι καθαρά θεραπευτικός.

Με το νόμο αυτό απαγορεύεται επίσης η χρησιμοποίηση ωαρίων και σπερματοζωαρίων που δεν προέρχονται από το ζευγάρι το οποίο καταφεύγει στην τεχνητή γονιμοποίηση.

Προσδιορίζεται επίσης ότι το ζευγάρι θα πρέπει να αποτελείται από άτομα ενήλικα, διαφορετικού φύλου και γόνιμης ηλικίας. Αυτή η τελευταία διατύπωση σημαίνει και το τέλος των γιαγιάδων-μητέρων, των γυναικών μεγάλης ηλικίας που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση και απέκτησαν παιδιά κυρίως χάρη στον καθηγητή Σεβερίνο Αντινόρι.

Οι γιατροί που θα προχωρούν στην τεχνητή γονιμοποίηση ατόμων τα οποία δεν έχουν το δικαίωμα σε αυτήν (άγαμοι, ομοφιλόφυλα ζευγάρια, γυναίκες προχωρημένης ηλικίας) θα υποχρεώνονται να καταβάλουν πρόστιμο από 200.000 μέχρι 400.000 ευρώ.

Ο καθηγητής Αντινόρι από την πλευρά του αντέδρασε ειρωνικά για τη διατύπωση του νομοσχεδίου. "Το κοινοβούλιο απαγορεύει την κλωνοποίηση με βάση ένα και μόνο κύτταρο. Εγώ χρησιμοποιώ δύο και μπορώ επομένως να εργάζομαι. Το κοινοβούλιο δείχνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα από την επιστήμη αλλά επιμένει να συντάσσει νόμους στο ύψος των οποίων δεν μπορεί να σταθεί. Ετσι, μπορώ να συνεχίσω να εργάζομαι χωρίς να διακινδυνεύσω ούτε μία ημέρα στη φυλακή" τόνισε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.