αλλικινη | διδυμη κυηση 25 εβδομαδων | λυμοξι του αναπνεστικου | μυς δύναμη | αρρυθμιες | τι ειναι οι μεσημβρινοι;

Μ.Βρετανία: Eλλιπής η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολείαΗ ελλιπής σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων στα σχολεία της Μ.Βρετανίας και η λήψη λανθασμένων πληροφοριών από τα περιοδικά πάνω σε θέματα σχετικά με το σεξ έχει οδηγήσει στην αύξηση των ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων και έχει αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Αγγλία.

Στη χώρα αυτή καταγράφονται ετησίως περισσότερες από 90000 εγκυμοσύνες εφήβων, εκ των οποίων οι 7700 προκύπτουν σε κορίτσια κάτω των 16 ετών, ενώ οι 2200 σε νεαρές κάτω των 14 ετών. Η πλειοψηφία αυτών δεν χρησιμοποίησε κανένα αντισυλληπτικό μέτρο κατά την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής.

Επιστήμονες από το Ofsted (The Office for Standards in Education) πραγματοποίησαν έρευνα σε 140 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης πήραν συνεντεύξεις από 650 μαθητές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα περισσότερα από τα παραπάνω σχολεία υστερούσαν στα μαθήματα της σεξουαλικής αγωγής, αποτυγχάνοντας να επισημάνουν στους εφήβους την σημασία του ασφαλούς σεξ και τους κινδύνους που καραδοκούν από τη μη λήψη αντισυλληπτικών μέτρων.

Το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας αναφέρει πως το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε θέματα που αφορούν το σεξ, αλλά να δίνει έμφαση και στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, στις ηθικές αξίες της ζωής και στην καλλιέργεια της προσωπικής κρίσης του ατόμου.

Επιπλέον, τα περισσότερα περιοδικά που περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με το σεξ δεν επικεντρώνονται στην σημασία λήψης αντισυλληπτικών μέτρων και στη διατήρηση της ατομικής υγιεινής, αλλά εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε θέματα πιο πικάντικα, προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.