Μ.Βρετανία: Eλλιπής η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία

Η ελλιπής σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων στα σχολεία της Μ.Βρετανίας και η λήψη λανθασμένων πληροφοριών από τα περιοδικά πάνω σε θέματα σχετικά με το σεξ έχει οδηγήσει στην αύξηση των ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων και έχει αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Αγγλία.

Στη χώρα αυτή καταγράφονται ετησίως περισσότερες από 90000 εγκυμοσύνες εφήβων, εκ των οποίων οι 7700 προκύπτουν σε κορίτσια κάτω των 16 ετών, ενώ οι 2200 σε νεαρές κάτω των 14 ετών. Η πλειοψηφία αυτών δεν χρησιμοποίησε κανένα αντισυλληπτικό μέτρο κατά την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής.

Επιστήμονες από το Ofsted (The Office for Standards in Education) πραγματοποίησαν έρευνα σε 140 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης πήραν συνεντεύξεις από 650 μαθητές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα περισσότερα από τα παραπάνω σχολεία υστερούσαν στα μαθήματα της σεξουαλικής αγωγής, αποτυγχάνοντας να επισημάνουν στους εφήβους την σημασία του ασφαλούς σεξ και τους κινδύνους που καραδοκούν από τη μη λήψη αντισυλληπτικών μέτρων.

Το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας αναφέρει πως το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε θέματα που αφορούν το σεξ, αλλά να δίνει έμφαση και στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, στις ηθικές αξίες της ζωής και στην καλλιέργεια της προσωπικής κρίσης του ατόμου.

Επιπλέον, τα περισσότερα περιοδικά που περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με το σεξ δεν επικεντρώνονται στην σημασία λήψης αντισυλληπτικών μέτρων και στη διατήρηση της ατομικής υγιεινής, αλλά εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε θέματα πιο πικάντικα, προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση