εμβολιο φυματιωσης ποτε γινεται | συριγγιο σπυρι | Ozwdh polyartiritida | τεστ κοπώσεως σταδια

Η συναισθηματική απιστία πιο επώδυνη από τη σεξουαλικήΑνδρες και γυναίκες φαίνεται ότι προβληματίζονται πολύ περισσότερο όταν ο σύντροφος τους νοιώσει ερωτικά συναισθήματα για κάποιον άλλον, παρά όταν κάνει έρωτα με κάποιον για τον οποίο όμως δεν νοιώθει κάτι ιδιαίτερο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Center for Brain and Cognition στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

Οπως επισημαίνεται στην έρευνα και οι άνδρες, αντίθετα με ότι πολλοί πίστευαν μέχρι σήμερα, θεωρούν την συναισθηματική απιστία πολύ σοβαρότερη από την σεξουαλική.

Η άποψη ότι τα αίτια της ζήλιας στα δύο φύλα διαφέρουν, έχει τη βάση της στη θεωρία της φυσικής επιλογής. Ετσι οι άνδρες ζηλεύουν όταν η γυναίκα τους απατά σεξουαλικά γιατί δεν θέλουν να μεγαλώνουν παιδιά τα οποία δεν είναι δικά τους. Οι γυναίκες αντίθετα δεν θέλουν οι άντρες να εμπλέκονται συναισθηματικά με άλλες γυναίκες φοβούμενες ότι θα πάψει να ενδιαφέρεται για τα παιδιά τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 200 ενήλικες οι οποίοι απάντησαν στο πως θα αντιδρούσαν σε θεωρητικά σενάρια απιστίας, καθώς επίσης και ποια ήταν η αντίδραση τους σε περιπτώσεις απιστίας που τους συνέβησαν στη ζωή τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στην πραγματική ζωή η συναισθηματική απιστία είναι αυτή που ενοχλεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Τις περισσότερες φορές η απιστία οδηγεί και σε διάλυση της σχέσης, με τις γυναίκες να μην συγχωρούν τον σύντροφο τους σε διπλάσια συχνότητα από ότι οι άνδρες.

Η ζήλια επισημαίνουν οι ερευνητές είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα και μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις, οι μηχανισμοί του οποίου δεν έχουν ακόμα διερευνηθεί και είναι άγνωστο προς το παρόν αν αυτοί διαφέρουν ανάλογα με το φύλο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.