χοληστερινη | ρακι θερμιδες | Ειλεος γατα | επικονδυλιτιδα | ποτε χρειαζεται αντιτετανικος ορος;

Υπό διωγμό οι καπνιστέςΤην λήψη αυστηρών μέτρων κατά του καπνίσματος, με στόχο την προστασία των παθητικών καπνιστών, πρόκειται να ανακοινώσει με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος (31 Μαΐου), το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργoύ Υγείας κ. Εκτορα Νασιώκα.

Ο κ. Νασιώκας μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε έρευνα για τις καπνιστικές συνήθειες των Ελλήνων δημοσιογράφων εξήγησε ότι με βάσεις τις προτάσεις που έχει δεχθεί από ειδικούς το υπουργείο Υγείας για το θέμα, θα υπάρξει διαχωρισμός χώρου καπνιστών και μη καπνιστών στις καφετέριες και τα εστιατόρια, ενώ θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη η απαγόρευση του καπνίσματος σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες όπως συμβαίνει ήδη σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Οι καπνιστικές συνήθειες των ελλήνων δημοσιογράφων

Τα στοιχεία της έρευνας που αναφέρεται στις καπνιστικές συνήθειες των ελλήνων δημοσιογράφων είναι απογοητευτικά. Το ποσοστό των δημοσιογράφων που καπνίζουν ξεπερνά το 60%, ενώ σε αντίστοιχη έρευνα πριν από δέκα χρόνια ήταν μόλις 38%.

Θεριακλήδες καπνιστές αποδεικνύονται τελικά οι γυναίκες δημοσιογράφοι μεταξύ 26 και 35 ετών, αφού σε ποσοστό 50% είναι καπνίστριες, σε αντίθεση με τους άνδρες της ίδιας ηλικιακής ομάδας που καπνίζουν σε ποσοστό 36%.

Ποσοστό 75% όσων ρωτήθηκαν απάντησαν ότι κάπνιζε τουλάχιστον ο ένας γονέας, ενώ στην ερώτηση σε ποιά ηλικία αρχίσατε το κάπνισμα, το 75% των δημοσιογράφων απάντησαν ότι ξεκίνησαν να καπνίζουν μεταξύ 15 και 20 ετών.

Η αντίληψη πάντως που κυριαρχεί σε ποσοστό 90% του δημοσιογραφικού κόσμου είναι ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο αντικαπνιστικός αγώνας, ενώ το 80% των δημοσιογράφων ζητά να συνεχιστεί η ενημέρωση και να εντατικοποιηθεί καθώς πιστεύουν ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.