ρήξη μήτρας | ανατομια κοιλιας | taxitita kathizizis erithron tke | ατυπη πνευμονια χωρις πυρετο

ΔΟΕ: Προσοχή στα συμπληρώματα διατροφήςΗ λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, που περιέχουν ουσίες που δεν αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος και οι οποίες είναι απαγορευμένες από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) , μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την καριέρα των επαγγελματιών αθλητών, καθώς ανιχνεύονται στα ντόπινγκ τεστ, προειδοποιεί η ΔΟΕ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έλεγξε 634 συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν σε δώδεκα διαφορετικές χώρες. Από αυτά τα 94 βρέθηκαν να περιέχουν συστατικά που δεν αναγράφονται στη συσκευασία τους και που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών.

Οι αθλητές λοιπόν, μετά τη λήψη τέτοιων προϊόντων, μπορεί να θεωρηθούν 'ντοπαρισμένοι' και να αποβληθούν από αγώνες χωρίς να έχουν κάνει εν γνώσει τους κάτι παράνομο.

Τα συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής εξετάστηκαν από το αναγνωρισμένο από τη ΔΟΕ εργαστήριο στη Κολωνία. Τα προϊόντα αυτά περιείχαν την προ-ορμόνη νανδρολόνη και μεγάλες ποσότητες τεστοστερόνης, ουσίες που θεωρούνται υπεύθυνες για πρόκληση σοβαρών βλαβών στο ήπαρ και προβλημάτων στειρότητας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι περισσότερες επικίνδυνες ουσίες δεν τοποθετούνται εκουσίως στα σκευάσματα, αλλά είναι αποτέλεσμα της μειωμένης δυνατότητας καθορισμού των συσκευών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους.

Οι επιχειρήσεις που παράγουν τα συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής συνήθως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανανεώνουν τα μηχανήματα παρασκευής αυτών ή να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής.

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις ΗΠΑ, όπου οι έλεγχοι ασφάλειας των προϊόντων δεν είναι τόσο αυστηροί, όσο στην Ευρώπη. Η ΔΟΕ λοιπόν αποφάσισε να ασκήσει πίεση στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να θεσπιστεί αυστηρότερη νομοθεσία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.